Mi lenne veled nélkülem?

Utánahalnak nejüknek az özvegyen maradt férfiak

A frissen megözvegyült férfiak nagyobb valószínűséggel követik párjukat a túlvilágra, mint fordítva.

2012.10.26 10:14Konrád - ma.hu

Egy friss felmérés szerint a gyászoló férfiak 30 százalékkal nagyobb eséllyel halnak meg nem sokkal a megözvegyülés után, mint azt az egészségi állapotuk indokolná. A nőknél ugyanakkor ez a veszély nem áll fenn, talán mert jobban felkészültek a nehéz időkre.

A Rochester Institute of Technology kutatói szerint a nők időben felkészülnek társuk elvesztésére és többnyire függetlenebbek is, mint az idős korú férfiak. A kutatást vezető Javier Espinosa szerint “A férfiakat többnyire felkészületlenül éri feleségük halála. A gondoskodást veszítik el vele. Valakit, aki fizikailag és érzelmileg gondjukat viseli, és ez a veszteség közvetlen hatással van a férfiak egészségére. De ugyanez nem történik meg a nők esetében”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.