Már egy évvel korábban érdemes elkezdeni!

Hogyan készítsd fel tested a terhességre?

Nagyon fontos felkészíteni a testedet a várandósságra - három hónapig, egy évvel azelőtt, hogy teherbe esnél - állítja az Amerikai Terhességi Egyesület.

2008.06.02 17:00medipress.hu

Nagyon fontos felkészíteni a testedet a várandósságra – három hónapig, egy évvel azelőtt, hogy teherbe esnél - állítja az Amerikai Terhességi Egyesület.

Az Amerikai Terhességi Egyesület javaslatai:

1. Együnk sok leveles zöldséget, citrom- és narancsféle gyümölcsöket, diót és teljes tápértékű magvakat, hogy elég fólsavat vigyünk be a szervezetünkbe.

2. Igyunk mindennap legalább három pohár sovány tejet, hogy kapjunk elég kálciumot. További kálcium-források még: túró, zsírszegény joghurt, konzervált lazac, szardínia, rizs és sajt.

3. Csökkentsük vagy teljesen szüntessük meg a koffein-fogyasztást.

4. Iktassuk ki az összes mesterséges édesítőszert, alkoholt, gyógyszert, amiket az orvos nem javasol és a cigarettát.

5. Szedjünk szülés előtti vitaminokat és kiegészítőket, amiket az orvos ajánl.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.