Segítséget kértek - nem tudják, mi ez a betegség

Szörnyű: titokzatos kór öli a vietnámiakat

Vietnám külföldi szakemberek segítségét kérte egy titokzatos kór okainak felderítésére. A betegség eddig 19 ember halálát okozta, és 171-et betegített meg az indokínai ország középső, elszegényedett térségében, ahol a kór felütötte a fejét.

2012.04.20 12:55MTI

Segítséget kért Vietnám - külföldi szakemberektől várják egy titokzatos kór okainak felderítését. A betegség miatt 19 ember halt meg eddig, 171-en megbetegedtek. Különösen az ország középső, elszegényedett térségében pusztít a kór.

A fertőzés főleg gyermekeket és fiatalokat támad meg. Tünetei magas láz, étvágytalanság, bőrkiütés a kézen és a lábon. Későbbi szakaszban májproblémák léphetnek fel, és egyéb belső szervek is károsodhatnak.

Közel száz beteget ápolnak kórházban, közülük 10 állapota válságos. Korai felismerés esetén a kezelés eredményes lehet.

Az egészségügyi minisztérium kiküldött egy szakértői csoportot az érintett térségbe, de a szakemberek nem tudták megállapítani a kór okát.

Ezért Hanoi az Egészségügyi Világszervezettől és amerikai járványügyi központoktól kért segítséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.