Van, aki az aktus vége előtt leveszi...

Te hogy csinálod? A 15 leggyakoribb óvszer-bibi

Egy óvszert használni nem tűnik valami nagy tudománynak - mégis, a férfiak jó része rosszul csinálja. Meghökkentően sokan követik el a gyakori hibákat. De mik ezek?

2012.03.07 18:55ma.hu

Vajon mi jól használjuk a gumióvszert? Az Indianai egyetem 50, óvszer-használattal kapcsolatos tanulmányt elemzett és meglepő felfedezésre jutott.

16 évre visszamenőleg gyűjtöttek adatokat, és bizony kiderült, hogy a hibákból rendes listát lehet összeállítani. Lássuk, mi a 15 leggyakoribb hiba az óvszer-használatban.

- Késői felvétel:

A felmérésből kiderült, hogy 17-51,1 százaléka a férfiaknak a közösülés megkezdése után húzza fel a gumit.

- Túl korai levétel:

Az óvszert használók 13,6-44,7 százaléka azelőtt leveszi a gumit, hogy az aktusnak teljesen a végére értek volna.

- Nem hagynak helyet a végén:

A gumit használók 24,3-45,7 százaléka nem hagy helyet az óvszer csúcsán a kiáramló spermának.

- A levegőt nem szorítják ki:

A nők 48, a férfiak 41,6 százaléka mondta, hogy elmulasztja a levegőt kiszorítani az óvszerből használat előtt.

- Kifordított óvszer:

A felhasználók 4-30,4 százaléka fordítva kezdte feltekerni az óvszert, majd amikor észrevette a hibát, megfordította és folytatta a használatát. Ez azonban helytelen, mert a pre-ejakulációs folyadék, ami rajta maradhatott, ugyanúgy teherbeesést okozhat.

- Rossz feltekerés:

A nők 11,2 százalékának, a férfiak 8,8 százalékának az óvszer teljes kitekerése nem ment, és így kezdtek bele az aktusba.

- Éles tárgy:

Sokan nem veszik figyelembe az óvszer csomagolásának kinyitásánál, hogy ha éles tárggyal próbálkoznak, magát a gumit is megsérthetik.

- Nem veszik észre a hibát:

Amikor kiveszik a gumit a csomagolásból, a nők 82,7 százaléka, a férfiak 74,5 százaléka nem ellenőrzi, van-e valami gond az óvszerrel. A látható hiányosságok mellett nem árt megnézni a lejárati dátumot és azt, hogy nem volt-e előzőleg kinyitva, megsértve a csomagolás.

- Nem használnak síkosítót:

Sokkal nagyobb az esélye az óvszer sérülésének, kilyukadásának, ha nedvességhiány esetén nem használ egy pár síkosítót. Mégis, 16-25,8 százalékuk nem veszi igénybe.

- Olaj-alapú síkosító:

Az olaj-alapú síkosítókat nem szabad óvszerrel együtt használni, ahhoz a víz-alapúak kellenek. Az olaj-alapú gyengíti a latexet, vagyis el is szakadhat. Nagyjából a nők 3,2 százaléka és a férfiak 4,7 százaléka használja azonban így a gumit.

- Újra felhasználás:

Ilyen nincs! Megdöbbentő, hogy a gumihasználók 1,4-3,3 százaléka újrahsznosíthatónak gondolja az óvszert...

- Helytelen levétel:

Nemcsak a felhúzásnál kell odafigyelni, hanem a gumióvszer levételénél is. Ha ugyanis elügyetlenkedjük, az ejakulátum ugyanúgy bejuthat a hüvelybe, mintha a gumi rajtunk se lett volna. A férfiak 31, a nők 27 százaléka számolt be arról, hogy volt már ezzel problémája.

- Helytelen tárolás:

A felhasználók egy része - 3,3 - 19,1 százaléka - nem úgy tárolja a gumióvszert, ahogyan az javasolt. Nem szabad például pénztárcában tartani vagy közvetlen napfénynek kitenni. Mindkettő rongálja a latexet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.