Tudósok szerint semmi bizonyíték nincs létezésére!

Nem nem találjuk: a G-pont nincs is

Az ultrahang- és szövetmintáknak nem sikerült bizonyítaniuk a híres G-pont erogén zóna létezését a nők testében.

2012.01.20 08:15ma.hu

Noha a hírét már eleget hallhattuk, tudósok szerint a nők erogén zónájaként emlegetett G-pont mégsem létezik.

Miután számos tanulmányt vittek végig az elmúlt 60 évben, a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy nincs bizonyíték a női szexuális élvezet legendás pontjának létezésére.

Dr. Amichai Kilchevsky tanulmányvezető, a Connecticut-i Yale-New Haven kórház urológusa a pornográfiát, a magazinokat és a szexterapeutákat hibáztatja a G-pont létezésének hangsúlyozásáért.

Úgy véli, ez a felfedezés talán végre leveszi a nyomást azoknak a pároknak a válláról, akiknek nem sikerült megtalálniuk a híres pontot.

A modern eszközökkel történő "nyomozás" sem szolgáltatott erős és következetes bizonyítékot arra nézve, hogy a G-pont létezik - írta le a kutató a Journal of Sexual Medicine-ben. Felfedezése alátámasztja a londoni King's College kutatóiét, akik 1800 nőt kérdeztek meg az egyik legnagyobb tanulmányuk keretén belül, és azt tapasztalták, hogy a G-pont meglétére nincs bizonyíték.

A brit csapat 2010-ben arra jutott, hogy a G-pont állandó emlegetése hatására a férfiak és a nők is kezdték nem megfelelőnek érezni magukat a szexuális élet terén.

A G-pontot egy apró területként határozták meg, ahol az idegvégződések koncentrálódnak, ezért ez a kulcsa az igazán nagy női élvezetnek.

Egy 2008-as tanulmány, mely ultrahanggal vizsgálta a női hüvely falát, arra jutott, hogy azoknál a nőknél, akik orgazmusról számoltak be hüvelyi úton, vastagabb volt a szövet az állítólagos G-pont körül, mint azoknál a hölgyeknél, akik nem éreztek így orgazmust. A többi tanulmány azonban nem erősítette meg mindezt.

A szöveti biopszia eredményei sem voltak meggyőzőek, néhány nőnél a tanulmány valóban több idevégződést mutatott ki a "G-pont területén", mint másoknál.

"Sok nő érzi azt, hogy az ő hibája, amiért nem találják párjával a G-pontot - mondta el Kilchevsky. - Sokkal valószínűbb, hogy nem nem találják, hanem nem létezik."

A G-pont egyébként a német nőgyógyász, Ernst Grafenberg nevéhez fűződik, aki állította, hogy felfedezte ezt a nehezen megfogható erogén zónát 1950-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.