A pasik Loch Ness-i szörnye?

Az elveszett G-pont nyomában

Már azt hittük, külön térkép és iránytű kell, hogy el ne tévedjünk egy nő lába között. Most meg a brit tudósok kisütötték: a G-pont is a Loch Ness-i szörnnyel egy kategóriába tartozik. Mítosz? Puff neki!

2010.05.24 19:43manna.ro

A BBC hétfői tudósítása szerint a londoni King's College kutatói semmiféle bizonyítékot nem találtak a G-pont (ejtsd Grafenberg pont) létezésére , miután 1800 nőt vizsgáltak meg. Tanulmányuk a Journal of Sexual Medicine című szaklapban jelent meg.

A tanulmány végkövetkeztetése szerint a G-pont nem egy fizikailag létező része a női hüvelynek, sokkal inkább a női képzelet teremtménye, ami magazinok és szexológusok sugallatára alakult ki. Nem hagytuk magunkat meggyőzni, kitapogattuk az erdélyi köztudat G-pontját.

A hívők

Míg sokan úgy vélekedtek, hogy Vásárhelyen és Udvarhelyen is fellelhető, András szerint a nőknél a shopping szó végén található.

Hozzátette, ő mint laikus hisz a Grafenberg pont létezésében, de azt is meg kell hagyni, hogy nem mindenkinek egyformán csiklik a talpa. Ugyanígy a hüvelyben is vannak érzékenyebb pontok, ahol az idegvégződések összekollégáskodtak, és a G-pont is valami ilyesmi lehet. Gábor bevallása szerint csupán egyszer sikerült rátapintania arra a bizonyosra, de a csaj reakciójából ítélve jó helyen járhatott.

Alapjában véve nem tartja életbevágóan fontosnak a létezés vagy nem létezés kérdését, mivelhogy a részletek úgyis a szebbik nemre tartoznak. Ugyanazon kérdésünkre Melinda is határozottan igenlő választ adott, „csupán saját tapasztalatai alapján.

„Olyan, mint a kultusz horror a fogas vaginával: van akinek vannak fogai, van akinek nincsenek. De alapjában véve a G-pont hiánya nem kellene befolyásolja a nemi élet minőségét.” Kata tizennégy éves kora óta tudatában van annak, hogy rendelkezik egy bizonyos „G- vagy J- vagy X-ponttal”. A lelkesedése azonban ezen a ponton derékba törik:

„ Hosszú évekig a csiklót tartották a női orgazmus kulcselemének. Nem elég, hogy a pasik nagy hányada még ennek a pontos helyét sem tudja, erre 1950-ben jön egy krapek a G-pont teóriával, mely szinte fellelhetetlen a hüvelyben. Most meg kiderül, hogy nem is létezik... Őszintén sajnálom a szegény összezavart pasikat.”

A szakemberek

Családorvoshoz és nőgyógyászhoz fordulva egybehangzó választ kaptunk: bizonyítani még senkinek sem sikerült, hogy valóban létezik a G-pont. A köznyelvben Grafenberg pontnak nevezett erogén zóna a vagina felső falában található, 2-5 centi nagyságú redőzött zóna.

A szexológus hozzáteszi, hogy egészen egyszerű kitapintani: a „jer ide” mozdulatot utánozva húzzuk végig az ujjunkat a hüvely felső falán és ha a megszokott környezetnél valamivel durvább területre akadunk, akkor helyben vagyunk.

A kísérlet előtt azonban gondosan vágjuk és reszeljük le a körmünket. A pszichológus széles vigyor után: „ Nagyon jó kérdés!”.

Szerinte a G-pontot létezése nem fiziológiai kérdés. „ Az agyban rejtőzik a simlis. Habár minden nő hüvelyében megtalálható az a bizonyos durvább felület, nem mindenki számára erogén ez a zóna. Ami nekem végtelen örömet okoz, az egy másik nőnél csak vizelési ingert vagy akár kellemetlen érzést válthat ki. Azonban fontos szem előtt tartani, hogy a G-pont hiánya nem minősíti a nemi életet. Nem kell elcsüggedni, ha többszöri próbálkozásra sem kelt kellemes érzést bennünk a G-pont ingerlése, és főként nem kell a partnerünket okolni emiatt.”

A szkeptikusok

„ A G-pont izgága hölgyek részére írt amerikai magazinok találmánya” – állítja Péter. „A G-pontot gyengéden birizgálva az illető egyed állítólag hiperérzéki kocsonyává redukálódik. Már ha az ember rátalál erre a kimondhatatlanul illetlen helyen előforduló pontra. Nekem eddig nem sikerült. De nem a próbálkozás hiányában.”

Réka bevallotta, mindent, mit csak talált, összeolvasott a G-pontról. „Több oldalnyi szakszövegen és hókuszpókuszon rágtam át magam, hogy talán rájövök, nálam miért hiányzik. A valóság csak akkor kezdett derengeni, mikor már hosszú percek óta bámultam egy nő micsodáját a képernyőmön: annak van, aki elhiszi. Én köszönöm szépen, nagyon jól megvagyok nélküle is.”

Álmos idén elmúlt negyven: „ A G-pont elmélet még nem volt ennyire népszerű az én húszas éveimben. Ettől függetlenül a nők ugyanannyira élvezték a szexet, a férfiak pedig kevésbé voltak frusztráltak. Nem kétlem, hogy bizonyos nők számára a hüvely más és más pontja számít erogén zónának, de nem fogadom el, hogy ezért egy külön szerv, pont vagy miacsoda a felelős.”

„Elképesztő: lassan külön térkép és iránytű kell, hogy el ne tévedj egy nő lába között” – prüszköli irritáltan Levente. „Őszintén baromságnak találom ezt a sok agyalást és filozofálást.

Ha a férfi jól végzi a munkáját, akkor a nő élvezi a szexet, G-pont ide vagy oda. A frigid csajoknak pedig akkor sem lesz jobb, ha bebeszélik maguknak, hogy így meg úgy a G-pont.

„Felelőtlennek tartom a tanulmányokat, melyek egy olyan entitás létezését erőltetik bizonyíték nélkül, amely ennyi frusztrációt okozott mindkét nem számára” – fejezi be cikkét a legújabb felméréseket bemutató Andrea Burri.

A válaszok, mint az ahogyan legtöbbször a női orgazmussal kapcsolatban lenni szokott, igen homályosak. A pro és kontrák ára között annyit kihámoztunk az elmondottakból, hogy a férfiaknak és a nőknek még mindig van mit tanulni egymástól szexuális téren.

Mindezek mellett mi nem adjuk fel a reményt, és hiszünk továbbra is a húsvéti nyusziban, a világbékében és a G-pont létezésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.