Nem éri meg a cimborákkal túl jó fejnek lenni?

Hoppá - Merevedési zavart okoz a férfiak közé férkőző nő!

Meglepő - azok a férfiak, akiknek a kedvese túlságosan közvetlen a cimboráikkal, számíthatnak némi problémára az ágyban. Ám a nő is készülhet gondokra, ha nem hagy önállóságot a pasinak.

2012.01.18 08:15ma.hu

Meghökkentő felfedezést tettek brit kutatók: tanulmányuk rámutatott, hogy a férfiak, akiknek a barátnője túlságosan kedves és barátságos a haverjaikkal, barátaikkal, szenvednek az ágyban.

Különösen az idősebb férfiakra jellemző, hogy erekciós zavarban szenvedjenek a jelenség miatt. A jelenség neve "partner közöttiség", és lényege, hogy a társ férkőzik a férfi és a barátai közé.

A tanulmányban részt vett férfiak 25 százaléka tapasztalta ezt a kellemetlen problémát. Benjamin Cornwell tanulmányvezető, aki a chicagói egyetem munkatársával, Edward Laumannal együtt végezte a vizsgálatot, elmondta: a férfiak, akik ezt a "partner közöttiséget" tapasztalják, sokkal nagyobb eséllyel szenvednek merevedési zavartól illetve az erekció fenntartásának képtelenségétől. Ugyanígy az orgazmus elérése szex közben is nehézkesebbé válik.

A jelenség ugyanis a kutatók szerint aláássa a férfiak érzéseit az önállóság és a magánélet terén, ezek a hagyományos dolgok számukra férfiassághoz kapcsolódnak. A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a párjuk társasági életét irányítani igyekvő nők csak maguk alatt vágják a fát.

Arra is rámutatnak, hogy a férfiak, akik kevesebb időt tölthetnek a barátaikkal, mint amennyit szeretnének, kevésbé érdeklődnek a partnerük iránt.

Nem a női partner szervezőkészsége, társasági életben való részvétele a gond - hanem az, ha túlságosan igyekszik főszerepet játszani a férfi társaságában, úgymond "lenyomja" őt.

A jó kapcsolat érdekében ezt érdemes szem előtt tartani, ahogyan azt is, hogy hagyni kell a férfit, ha a barátaival szeretne lenni, még akkor is, ha azok közül jó néhányat nem kedvel a nő.

Ezek a dolgok ugyanis a mindennapokban némi függetlenséget adnak, arra pedig mindenkinek szüksége van a párkapcsolatban is.

Ahogyan a nőnek kell barátnő, úgy a férfinak is kell valaki, akivel kibeszélhet bizonyos problémákat vagy témaköröket - melyek egyébként úgysem túlságosan érdeklik a párját, gondolhatunk itt a focira, politikára, arra, hogy milyen autók tetszenek neki, vagy bármilyen, jellemzően férfias társalgási témára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.