Az Ön immunrendszere hogy bírja a telet?

Köhögés, láz, influenza: nincs menekvés előlük?

A zimankós, téli időben bizony sokunknak kellemetlen napokat, heteket okoznak a megfázások, a köhögés, a láz, az influenzás tünetek. Vírusok, baktériumok sora áll lesben, hogy lecsapjon kellően legyengült áldozataira. Vajon ennek feltétlenül így kell lennie?

2012.01.06 12:55ma.hu

Tél sajnos vírusok, baktériumok sora áll lesben, hogy lecsapjon kellően legyengült áldozataira. De valóban így kell ennek lennie? Az ellenséges vírusok, és baktériumok tehetnek a sok kellemetlenségről, amit szervezetünk a tél során elszenved?

A kialakult betegségekért elsősorban legyengült immunrendszerünk felel. Legjobb, ha a már a baj első tüneteinek észlelésekor orvosi segítséget veszünk igénybe. Ha időben felkeressük háziorvosunkat, azzal tehetjük legtöbbet a gyors gyógyulásért, hiszen először is pontos diagnózist, és megfelelő kezelést kaphatunk.

Másodszor lehetőségünk nyílik egyéb szükséges vizsgálatok elvégzésére is, melyből még részletesebb képet kaphatunk szervezetünk, immunrendszerünk állapotáról.

Egy rutin laborvizsgálat értékeiből pontosan tájékozódhatunk, és megfelelő kezeléseket kaphatunk, hogy a további betegségeknek, szövődményeknek időben elejét vegyük.

Immunrendszerünk pedig képes regenerálódni, ha megfelelő segítséget kap. Támogassuk mindennapi életvitelünkkel is, fogyasszunk rendszeresen természetes vitaminforrásokat, antioxidáns forrásokat. Ilyenek a gránátalma, homoktövis, áfonya, naspolya, zöld búzafű leve, lekvárja, aszalványai.

Pihenjünk, aludjunk eleget! Keressük télen is a lehetőséget a szabadban való mozgásra, sportolásra! Komoly segítséget jelenthet a megelőzésben és a betegségek legyőzésében az internet is.

Ha orvosunk laborvizsgálatot rendelt el, az eredményeket ne magunk próbáljuk találgatni, keressük fel például a labtestonline.hu oldalt, és legyünk tisztában laborértékeink jelentésével!

Lehetőség szerint már az influenzavírus terjedése előtt keressük fel háziorvosunkat, végeztessük el a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat.

Ezáltal megelőzhetjük a szövődményeket, időben megtehetjük a szükséges óvintézkedéseket, vagy fényt deríthetünk régóta hordozott tüneteink okára. Így immunrendszerünk, testünk és lelkünk is egészségben vészelheti át a telet!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.