Bad Kleinkirchheim-ben nem lehet unatkozni...

Képek: Itt aztán kiélhetik magukat a síelők - nyáron is

Bad Kleinkirchheim a Nockberge Nemzetipark mellett található kedvelt üdülőhely. Itt egyedülálló kombinációban találhatja a termálfürdőket télen a sípályákkal valamint nyáron a túralehetőségekkel, azaz egész évben a teljes kikapcsolódást nyújtja a terület.

Képek - Bad Kleinkirchheim környékén nem fogunk unatkozni! képgaléria

2012.01.03 16:25hojelentesek.hu

Bad Kleinkirchheim környékén nem fogunk unatkozni. Az itt üdülők tavasszal és ősszel igénybe vehetik a környék golf-, tenisz-, lovagló-, és squash pályáit.

Fürdők: a két termálfürdő, a „St.Katherin”, és a „Römerbad” gőzölgően forró vízzel csábítanak változatos medence-országukba. Látnivalókkal is kényeztet a régió:

- Albeck-i kastély kúltúrális, és művészeti élményekkel vár,
- érdemes felkeresni a Gurk-i dómot is,
- a legkisebbeket, pedig a Gurktal-i Zwergenpark szórakoztatja
- a Reptilienzoo a Nockalm-on egy hüllőpark: 800 m2-nyi kiállítási területen több, mint 300 állatfaj kerül bemutatásra: 21 felé csörgőkígyó, 11 kobra fajta, 3 mamba féle, 38 fajta vipera, krokodilok, ródlimadárpókok, óriáskígyók, skorpiók és krokodilok láthatók

- A Turrachi Nocky Flitzer – egész évben és bármely időjárás mellett üzemelő ródlipálya: éles kanyarok a cirbolyafenyő erdőben, körívek, hullámpályák és ugratók

– az összesen 1,6 km hosszú Nocky Flitzer ródlipálya egyedülálló!

- Gránátbánya: Radenthein-ban található Európa legnagyobb gránát féldrágakő lelőhelye.

Képekért KATT ide! - Fotó: hojelentesek.hu

A Granatium-ban megismerkedhetünk nem csak magával a rubintvörös féldrágakővel, hanem a környék bányászatával is. Sok mindent megtudhatunk erről a féldrágakőnek minősülő ásványról: a középkorban gyógyhatásúnak minősítették elnevezése "karbunkulus" volt. Több császári koronánál díszítő elemnek alkalmazták. A helybeliek csak vércseppkőnek hívták.

- Nyáron nem szabad kihagyni a különleges fény-, és hangjátékot Veldenben: zenei és fény kompozícióval várja a Wörthi-tó a kikapcsolódni vágyókat különböző stílusú zenei aláfestéssel.

A látványosság főszereplője maga a tó, csodálatos hátteret adva a mai technikának. A Klangwelle, a hangjáték, amely egyesíti magában a legmodernebb hang, víz, lézer, és fénytechnikát. meseerdő- A Meseerdő (Märchenwandermeile) a Sárkány szurdokban található, Európa leghosszabb gyalogos függőhídjával, jó szórakozást kínál az egész családnak.

A három kilométer hosszú túra ösvény egy erdőn vezet keresztül, ahol a túrázók találkozhatnak Piroskával, Hófehérkével és Holle anyóval. A kis felfedezők az út során egy indiánfaluban, egy sárkányhintán és a pónifarmon tombolhatják ki magukat.

A túra fénypontja a 80 méter mély sárkány szurdok, amelyen Európa leghosszabb gyalogos függőhídja vezet át (175 méter). Családbarát kikapcsolódási lehetőség: a mese túraútvonal gyermekkocsival is bejárható.

- Seeboden egyik nevezetessége Sommeregg vára, ami egy a Millstatti-tó környékére oly jellemző hegykúp tetején trónol. Már 1187-ben említik a krónikák. Ma egy étterem üzemel benne, középkori étkezések élményét kínálva. Valamint megtekeinthető egy a középkori kínzóeszközöket bemutató múzeum is.

Képekért KATT ide! - Fotó: hojelentesek.hu

- A Mauterndorf-i várat egy római-kori erődítmény alapjaira építették 1253-ban. A Mautendorf-i várban egy izgalmas időutazáson vehet részt az egész család, mely a középkorba repít vissza. Személyesen is megismerkedhet a vár hajdani püspöki urával és utódaival. Minden évben júniusban középkori ünnepségeket szerveznek és nyáron kiemelkedőek a "a vár hosszú éjszakái".

- A Terra Mystica egy csodálatos földalatti világot mutat be, egy multimediás élmény bánya. Itt található Európa leghosszabb (68m) bányacsúszdája. Egy titokzatos földalatti tárul elénk, ahogy a csúszdán megérkezve körültekintünk a hegy gyomrában.

Tovább utazunk a kis vasúttal, mely fény, hang, és füst effektusokkal mutatja be a Föld a keletkezését, és a természet csodálatos erejét. A Terra Miystica felett található a Terra Montana múzeum, ahol a bányászat történetével ismerkedhetünk meg a kezdetektől napjainkig.

- A Majomparkban (Abenteuer Affenberg Landskron) a Landskron-i vár szomszédságában makákók várják a látogatókat. Az Affenberg-en 93 japán makákó él szabadon. Különleges élmény a fürdőző majmok látványa.

- Millstatt-i bencés kolostor: ezen a helyen már a 8. században is említenek egy templomot. 300 évvel később a 11. században alapították a bencések a kolostort. Az apátság 1469-ben a Szent György lovagoké, majd 1589-ban a jezsuitáké lett. 1773-ban megszüntették a működését.

A kéttornyú kupolás templom nyugati bejárata román stílusú, a gótikus részek a György-lovagok idejében készültek el. Később a jezsuiták a belsejét barokkosították, berendezését gazdaggá tették. A torony falán, az előcsarnokban gótikus freskók láthatóak, a templombelsőt lovagi címerek díszítik, s az egyik kápolnában Szent Domitian sírja, és szarkofágja található.

- Ossiach település egyetlen nevezetessége a hajdani bencés kolostor, a mellette 1000 körül épült háromhajós, román stílusú apátsági templommal. A kolostor egyike a legrégebbieknek Ausztriában.
A templomot Fromillers freskói, és Wessobrunner stukkói díszítik. Megcsodálhatjuk az 1500 krörüli időkből származó későgótikus szárnyas oltárt is. Barokk orgonáját 1689-ben építették. A templom külső, északi falán látható II. Boleszláv lengyel király síremléke is.

A kolostor és a templom 1969 óta ad helyet a "Karintiai Nyár" elnevezésű rendezvény sorozat programjainak.

- A Villach-i főtér dél-nyugati oldalán áll a Szt. Jakab-plébániatemplom, (jobb oldali kép) egy szabadon álló, 95 m magas toronnyal. Nem tudjuk, hogy az első a gótikus tempolomot mikor építették, de 1163 már említi egy oklevél.

A Szt. Jakab templom volt Ausztria első protestáns temploma, 1526-ban, majd később újra katolikus lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.