Az emberek közel fele emiatt hal meg

Európa réme: a szívbetegség!

A szív- és keringési betegségek továbbra is vezetik Európában a halálozási "toplistát" - E betegségek miatt hal meg ugyanis az itt élő emberek 42 százaléka.

2008.04.24 13:30medipress.hu

Az EU-ban az összes halálozás 42 százaléka a szív- és keringési betegségekre vezethető vissza. Ez évente 2 millió halálozásnak felel meg. A betegek egészségügyi ellátása és a termelékenységveszteség a munkahelyen az EU-ban évente közel 193 milliárd euróba kerülnek.

Ugyanakkor a számok az országok között jelentősen ingadoznak. Romániában például a szív- és keringési betegségek egészségügyi kiadásai fejenként 34 euróra rúgnak.

Németországban ez 413 euró. Bulgáriában átlagosan a teljes férfi lakosság 62 százaléka és az összes nő 71 százaléka hal meg e betegségek következményeiben.

Franciaországban ez csak 26 százalék (férfiak) illetve 31 százalék (nők). Susanne Logstrup az Európai Szívhálózat illetékese szerint mind a betegségek, mind a korai halálozás azonban megfelelő megelőzéssel elkerülhető lenne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.