Sean-nak hiányzott a fél füle

Csodás műtét - Saját bordájából csináltak fület a fiúnak

Bár boldog gyermekkora volt, a többiek csúfolódásától semmi sem menthette meg a ritka rendellenesség miatt fél füllel született kisfiút. Sean-nak orvosi segítséggel lehetett teljes ez a fontos érzékszerve.

2011.12.18 14:55ma.hu

Ahogy ez sajnálatos módon lenni szokott, szokatlan születési rendellenessége miatt sokat csúfolták a társai Sean Wingrove-Smith-t, mielőtt a 10 éves kenti kisfiú új fület kapott, mégpedig a saját bordájából.

Sean már úgy jött a világra, hogy jobb fülének nagyobb része teljesen hiányzott.

Így készült el Sean füle - Fotó: Daily Mail

A problémát egy ritka genetikai rendellenesség okozta, emiatt a gyermek még szemüveget sem tudott viselni - hiszen nem volt a szerkezetnek támasztéka.

A kisfiú Goldenhar szindrómában szenved - 1952-ben írt a betegségről először Dr. Maurice Goldenhar. A szindróma 25 ezerből egy babát érint és következményeképpen a fül, az orr vagy az ajak megáll a normális fejlődésben a méhben, ám a pontos okok nem ismertek.

Sean számos operáción volt már túl, amikor az orvosok úgy döntöttek, alkotnak neki egy új fület: a londoni Great Ormond utcai kórházban saját mellkasának porcát használták fel ahhoz, hogy teljes fület "faragjanak" neki.

S noha jobb fülére így sem hall, szülei, a 38 éves Dee és a 37 esztendős Steve nagyon boldogok, mert a gyermek önbizalma jelentősen megnőtt, mióta "új fület" kapott.

"Az emberek azt mondják, légy boldog a saját lehetőségeidhez mérten. Sean gyermekkora boldogan telt, de az emberek elkezdték gúnyolni a hiányos füle miatt." -
mondta el a kisfiú édesanyja.

Sean új füllel - Fotó: Daily Mail

Sean bonyolult operációja 2010 decemberében kezdődött. Órákkal azután, hogy kialakították az új fület a porcból, a gyermek fejbőrét használták a befedéséhez.

A fülnek egy évre volt szüksége, hogy teljesen meggyógyuljon és Sean-nak gyakorta kellett ellenőrzésre járnia, ám ma már el is tudja mesélni történetét a többieknek az iskolában.

"A műtét nem fájt - idézi fel a kisfiú - csak az injekciókat utáltam. Vicces voltam, amikor először mentem az operáció után iskolába, és egy hatalmas kötést viseltem a fejemen, úgy néztem ki, mint egy törp."

Sean még azt is meg tudja mondani, hogy egyetlen dolog zavarja - míg mások füle hajlik, az övé erre képtelen. "Ettől függetlenül viszont remek." - teszi hozzá a gyermek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.