Szívesebben ismerkednek online az emberek?

"Ezek után már bátran találkozom vele"

Itt az online ismerkedés igazi előnye: még a bátortalanabb embereknek sincs igazán gondja azzal, hogy valakivel személyesen találkozzon, ha online már kapcsolatba kerültek egymással.

2011.12.01 16:55ma.hu

A való életben sokszor még a kommunkációs forradalom robbanása ellenére is nehezen találjuk meg egymással a hangot - a szerelmi kapcsolatok sem mindig alakulnak úgy, ahogy várjuk.

Sőt, sokszor már az ismerkedésnél elbuknak a dolgok. A férfi nem mer odamenni a nőhöz, a nő nem mer jelzést adni. Vagy egyikük sem...

Egy új tanulmány szerint az online ismerkedésnek megvannak a maga előnyei, még ha több hátrányt is fel tudunk sorakoztatni. A badoo.com internetes közösségi portál felmérése szerint - mely 2000 embert vett alapul - legtöbben előnyben részesítik az online ismerkedést.

Az eredmények azt mutatták: 3 szingli közül egy szívesebben ismer meg valakit az interneten. 6 ember közül csupán egy részesíti előnyben a bárban, szórakozóhelyen, bulikon való ismerkedést és 12-ből egy az éjszakai klubokat.

Ha valakit már megismertek úgy-ahogy online, nincs semmi problémájuk azzal, hogy személyesen is találkozzanak vele - 84 százalékuk mondta ezt. Nincs bennük akkora félsz, vagy bizonytalanság.

Úgy tűnik tehát, hogy ami korábban tabunak számított - az online ismerkedés -, ma már nemcsak elfogadott, hanem egyenesen preferált is.

Az online ismerkedés első szakaszában ráadásul ki sem kell csípnünk magunkat - a levélíráshoz nem kell úgy kinézni, mintha a skatulyából húztak volna ki minket. Ha webkamera is képbe kerül, akkor persze nem árt, ha előnyös arcunkat mutatjuk. Nincsenek zavaró körülmények, hangos zene, lehet nyugodtan beszélgetni.

Az online randizás szempontjából egyébként a spanyolok a sereghajtók, 80 százalékuk mondta, hogy először interneten "találkozott" azzal, akivel később randizott. Őket a brazilok követik (69,6 százalék), majd a franciák (70 százalék), az olaszok (69%) és az amerikaiak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.