A netről áramló pornó merevedési zavart okoz?

Nem megy a szex: nő-túladagolásban szenved?

Annak ellenére, hogy ma az ember segítséget, tanácsokat kaphat a szexhez is az internetről, bizonyos szempontból pont ez az, ami problémákat okozhat neki az ágyban.

2011.10.25 18:45ma.hu

Vajon belegondoltunk-e már abba, hogy amikor internetezünk, olykor minden kattintással egy meztelen nő ugrik elénk? Ha nem egy pornóoldalon tartózkodunk, még akkor is?

A pornó ma már annyira könnyen elérhető, hogy nehéz nemet mondani rá. Manapság ráadásul mindenhonnan áramlik a szex, meztelen nők mosolyognak a reklámokból, a plakátokról, a különféle show-kból.

A neten bármikor lehetőség van live szex chat-re, minden kattintással újabb pucér hölgyet láthatunk, és egyre növekvő mennyiségben találunk hardcore pornót is.

Mindez elsőre jó dolognak tűnik - kutatók szerint azonban az agyban túladagolás-szerű érzet alakul ki, amely erekciós zavarhoz is vezethet. A Psychology Today-ben megjelent tanulmány szerint ez igen nyomós ok arra, hogy abbahagyjuk a pornó gyakori nézését.

A kutatók megállapították: annyi inger éri az embert a megállíthatatlanul áramló netes pornón keresztül, hogy amikor az ágyban teljesítenie kell, sokszor emiatt nem képes kellően izgalomba jönni.

Az impotencia egy új fajtájának is nevezhetnénk a jelenséget. A tanulmányban részt vett, nagyrészt 20 év körüli férfiak normálisnak találták, hogy a valós szexuális érintkezés során olykor merevedési zavaruk volt.

Úgy tűnik, az internetes, "svédasztalos" pornó jobban izgalomba hozta őket. A neten fellelhető pornóval gyakorlatilag dopaminlöketet kap az agy.

Minél inkább ki vagyunk ennek téve, és minél intenzívebb a pornónak kitettség, annál nehezebb izgalomba jönni normális körülmények között, otthon!

Talán itt az ideje, hogy megvonjuk magunktól a pornót, de sokaknak nincs hozzá akaratereje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.