Felnőttfilmekben szerepelt a jobbikos vezető

Egy kis pornó meg sem kottyan az erkölcscsőszöknek

Van abban valami rendkívül szórakoztató, amikor a magát egyedül erkölcsösnek tartó politikai párt tagjairól bizonyosodik be, hogy korántsem a keresztény-konzervatív értékrendnek megfelelő életet éltek fiatalabb korukban.

2011.09.19 10:14sabater - ma.hu

A probléma korántsem az ifjúkori tévelygéssel van, hanem azzal, hogy ezek az emberek erőltetnének egy olyan értékrendet az egész magyar társadalomra, amit finoman szólva maguk is képtelenek betartani.

Felnőttfilmekben szerepelt a Jobbik solymári alapszervezetének elnöke – adta hírül a Blikk nemrég a pornórendező Kovács „Kovi” István készülő könyvére hivatkozva. Az értesülést sem az érintett Kabai Zoltán, sem a Jobbik nem cáfolta, mi több, közleményben meg is erősítették. Kabai többek között a zseniális című „Hótehénke”, illetve a „Félénk vagyok, de dugni akarok” című alkotásokban csillogtatta művészi képességeit, később pedig rendezőnek állt. Tíz éves pornókarrier után pedig politikusnak, méghozzá a Jobbikban.

Szó nincs arról, hogy a pornózás megbocsájthatatlan bűn lenne, de azért mégiscsak vicces, amikor a fő erkölcscsősz párt tagjairól sorban derül ki, hogy szerepeltek „felnőtteknek szóló” filmekben. Korábban a Jobbik csepregi szavazóköri megbízottjáról derült ki, hogy többek közt leszbikus (ennek is lesz jelentősége) filmekben „játszott”, de a Gárda-tag Müller Nikolett példáját is említhetnénk.

"Alföldi Roberta" - ennyi még persze belefér?

Durva megjegyzést tett a parlamentben a jobbikos Novák Előd, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrásokért felelős miniszter meghallgatásán. Szerinte a legsürgetőbb feladata eltávolítani Alföldi "Robertát" a Nemzeti Színház igazgatói posztjáról, mert megvédte a "drogbűnöző" Stohl Andrást.

Érdekli a cikkünk a témában? Kattintson!

De pornózni sem feltétlenül kell ahhoz, hogy valaki jobbikosként lejárassa magát: emlékezetes, hogy Király András korábbi szóvivővőről derült ki, hogy korábban olyan életet élt, amit bármilyen ifjú liberális megirigyelhetne: transzvesztitákkal ölelkezett Amerikában, könnyűdrogokat fetisizált, és egyáltalán: néha pont olyan hülyén bulizott, mint egy normális fiatal. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy le kelljen mondania, legalábbis a Jobbikban.A szélsőjobboldali pártok hasonló botrányai egyébként nem példa nélküliek külföldön is: a legnagyobb visszhangot talán a 2008-ban autóbalesetben elhunyt Jörg Haider esete kapta, akiről halálát követően derült ki, hogy homoszexuális kapcsolatban élt. (Rövid kitérő: kíváncsiak lennénk, mit érzett homofób szónoklatai közben…)

A pornós múlt természetesen a világ minden pártjában kínos lenne, ha komolyan vehető politikusként akar valaki feltűnni. Kabai Zoltán például azt mondja, azért tartotta titokban a múltját, mert 18 éve más életet él (ennek némileg ellentmondani látszik, hogy a 39 éves Kabairól Kovi azt írta, egy évtizedig működött „a szakmában”). Ezt egyébként el is lehet fogadni: az embernek – minden embernek – vannak kínosabb és kevésbé kínos tévedései, ami után egészen másképp élheti az életét. És lehet közhelyesen azt mondani, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr, de a Jobbik és szélsőjobboldali párttársai esetén ennyivel azért nem lehet letudni a történetet. A Jobbik ugyanis szélsőségesen gyűlöl minden olyan embert – tehát nem pártot, politikai erőt, hanem magyar állampolgárt – aki nem a Jobbik által elfogadottnak tartott életmódot folytat. A Jobbik egyes képviselői napról napra agresszívan támadják a homoszexuálisokat, elég csak Novák Előd Alföldi Róberttel kapcsolatos, kínosan ostoba homofób kiszólásaira gondolnunk. Ez meglehetősen furcsa egy olyan párt vezetőitől, amely szavazóköri megbízottnak egy korábbi leszbikus filmekben is szereplő pornóst (figyelem, a leszbikus szex is összefüggésbe hozható a homoszexualizással!) kért fel.

A Jobbik állandó küzdelmet folytat a liberalizmus minden formájával szemben – amelyet többek között drogfogyasztással, szexuális devianciákkal kapcsolnak össze. Holott egyrészt a liberalizmus nem ezek propagálásáról, csupán elfogadásáról szól, másrészt ha Magyarország politikaipornó-térképét kellene megrajzolni, nem biztos, hogy a szebb napokat megélt SZDSZ (vagy a Jobbik által a párt utódjának tartott LMP) kerülne a középpontba.

Természtesen joggal érvelhetnek a Jobbik politikusai és szimpatizánsai azzal, hogy nem a párt vezetésének, csupán komoly tisztséget nem viselő tagjainak megkérdőjelezhető a múltja - ráadásul utóbbi szereplők is megvilágosodtak, így jó útra tértek. Csakhogy létezik egy másfajta megvilágosodás is: az, amikor a mindenfajta másságot és szabadosságot gyűlölők rájönnek arra, hogy ők sem hibátlanok, mi több, talán esendőbbek, mint a többiek. Ez ellen persze lehet küzdeni, de a küzdelem csak úgy lesz őszinte, ha gyűlölködés helyett önvizsgálattal kezdődik.

- sabater -

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.