A pornót néző párok jobban összekovácsolódnak?

Nem megbotránkozni: jót tesz a közös szexfilm!

Igencsak megoszlanak a vélemények arról, hasznos-e, ha egy páros pornót néz, netán együtt teszi azt. A kutatók legutóbbi álláspontja szerint a válasz egy határozott igen!

2011.09.04 12:00ma.hu

Akik már eddig is néztek együtt pornófilmeket, most elégedetten nyugtázhatják, hogy az élmény megosztása jót tett a köztük levő köteléknek.

Egy új tanulmány szerint, melyet a The Archives of Sexual Behavior című lapban publikáltak, azok a nem házas párok, akik közös pornónézéseket tartottak esténként, odaadóbbnak és hűségesebbnek bizonyultak a kapcsolatban.

A szexuális életüket pedig sokkal szenvedélyesebbnek és kielégítőbbnek írták le, mint azok a résztvevők, akik csak akkor "vetemedtek" a pornó nézésére, amikor a párjuk nem volt otthon, és tudták, hogy egyhamar nem is tér haza, tehát van elég idő...

"A párok, akik a szexfilmeket együtt nézik - 45 százalékuk így tesz -, az ott látottakat is beleviszik kicsit az együttléteikbe, tapasztalatként használják fel, amely egészségesebb a közös életre nézve, mint ha egyikük csak magányosan, titokban kapcsolja be a pornót"
- mondja Galena K. Rhoades PhD, a Denveri egyetem pszichológia szakáról.

A szakember hozzáteszi: ha ráadásul közös döntés a filmnézés, a párok olyan filmet választanak, amely mindkettejüket egyformán érdekli és lázba hozza.

Ráadásul mindketten tanulnak valamit abból, milyen szexuális ízlése van a másiknak - ez újszerűséget visz a szexuális életükbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.