Hogyan csökkentsük a suliköltségeket?

5 tipp, hogy az iskola ne kerüljön olyan sokba!

Az iskolakezdés a szülők réme - nem csoda, hiszen jelentős pénzeket kell otthagyni a boltokban, hogy beszerezzük a csemete felszerelését. Néhány ötlettel azonban nem kell olyan sokat költenünk.

2011.09.09 16:00ma.hu

Mostanra a legtöbb eszközt, tanszert, ruhát beszereztük diákkorú gyermekünknek, hiszen az iskola már elkezdődött. Lényeges azonban fontolóra vennünk pár tippet, hogy a költségeket, melyeket az iskolára szánunk, csökkentsük.

- Az elektronikai eszközökből, ami kellhet az iskolába (például zsebszámológép), ne a legújabb modelleket válasszuk. A régiek is megteszik, és ahogyan régebbi mobiltelefonokhoz, ilyenekhez is hozzá lehet jutni olcsón.

- Ha úgy véljük, hogy a gyermek le van maradva valamilyen tantárgyból, ne rögtön különtanárt kezdjünk keresni. Az egyetemeken számos diák vállal korrepetálást, tanítást, jóval olcsóbban. Keressük inkább fel őket!

- A sport felszerelések beszerzéséhez kukkantsunk be egy bizományi boltba. Ahogyan akkor is ajánlható ez a megoldás, ha a zeneórára kellenek eszközök, hangszerek. Különösen akkor nem éri meg sokat költeni egy hangszerre, ha még nem biztos, hogy valóban az lesz a leginkább való a gyereknek.

- Amennyiben szükség van az iskolába egyenruhákra, fogjanak össze a szülők, és rendeljék meg egy helyen a ruhákat. Számos bolt ad kedvezményt a nagyobb tételben vásárlásra.

- Hogy megszerezzünk egy-egy leértékelt árut, érdemes visszamenni az iskolakezdés utáni harmadik-negyedik héten a boltokba.

Ekkor ugyanis már nincs akkora tolongás és kereslet, könnyen lehet, hogy jóval olcsóbban megvesszük, amire még szükség lehet!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.