Kovalenko-módszer az egészséges kismamákért

Lehet mit tenni meddőség esetén!

Miképp készülhetünk fel tudatosan a terhességre? Hogyan előzhetjük meg a másállapot idején kialakuló gerincbántalmakat? És vajon mit lehet tenni meddőség esetén? A válaszok után dr. Kovalenko Marinánál, az Alternatív Mozgásszervi és Gerincgyógyászati Klinika vezetőjénél érdeklődött a családháló.hu.

2011.08.24 16:07ma.hu

Papucs – figyelmeztet finoman az orvosi rendelő egyik alkalmazottja. A puha szőnyegeken még mezítláb is kényelmes a járás, de eleget teszünk a kérésnek. Egy budai klinika várótermében időzünk, ahol a hagyományos orvosi szemlélettel szemben – mely gyógyszeres, fizioterápiás vagy végső esetben sebészi megoldásokat kínál a tünet, ritkábban a valódi ok megszüntetésére – a manuálterápiával kombinált myofasciorelaxatios akupunktúrát részesítik előnyben. A holisztikus látásmód révén az orvosok elsősorban a betegségek kiváltó okainak felkutatására, megszüntetésére és az egészséges állapot tartós fenntartására koncentrálnak.

Tökéletes keringés nélkül csekély esély van a megtermékenyítésre – szögezi le elsőként dr. Kovalenko Marina, akinek a szomorú statisztikai adatokat soroljuk. A Központi Statisztikai Hivatal szerint Magyarországon mintegy 150 000 meddő pár él, azonban a Semmelweis Egyetem ETK Nőgyógyászati Klinikáján ennél is többre becsülik a meddőségben érintettek számát. Felmérésük szerint inkább a 18 százalék a reális, ami riasztóan magas szám. Az doktornő szerint csalóka ez az adat, ugyanis számos esetben banális okok miatt alakul ki ez a probléma.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.