Ne a kinézetünkkel foglalkozzunk az ágyban

6 dolog, amivel elrontják a szexet a nők!

Nos, a férfiak által elkövetett szexhibákról már esett szó, a nőkéről azonban még nem - melyek a legtipikusabb dolgok, amivel a hölgyek el tudják rontani az együttlétet?

2011.08.03 10:50ma.hu

A hölgyeknek is van min elgondolkodniuk ugyanis. Íme a legtipikusabb hibák, és az ötletek, amellyel orvosolhatjuk azokat...

A kezdeményezés

A szakértők szerint a nők legnagyobb hibája, hogy mindig szeretnék megőrizni "nőies" viselkedésüket, ezért szinte sosem ők kezdeményezik a szexet. Ennek hátterében az áll, hogy nem akarnak agresszívnek, rámenősnek tűnni, mert úgy érzik, az nem nőies.

A férfiakat azonban zavarja, ha azt látják, mindig nekik kell kezdeményezniük. Sokszor érzik úgy, hogy a nő már nem is kívánja őket, nem érdekli őt annyira a szex.

A szerepek tehát megnehezítik a dolgokat, ezért a hölgyek jobban teszik - ha már az élet egyéb területén is - a szexben is legyenek egyenrangúak a kezdeményezést illetően!

Ha meg tudják tenni az első lépést például a kapcsolat elindításához, egy randi megbeszéléséhez, akkor vajon a szex terén miért nem?

A kinézet....

A nők ilyenek. Többségük sokat foglalkozik a külsejével. Sokaknak még szex közben is azon jár az esze, hogyan nézhet ki! Ezzel tulajdonképpen magát gátolja meg abban, hogy teljesen átadja magát az élvezeteknek és ellazuljon. Ne foglalkozzunk az ágytorna alatt azzal, hogy áll a hajunk, milyen a hasunk, vagy elkenődött-e a smink az arcunkon.

Nagyon kiábrándító, és mellette az orgazmus elérése is nehezebb, ha agyilag máshol járunk! A férfiak szeretik, ha egy nő lelkes, energikus és érdeklődő az ágyban is.

Az pedig nem elvárás, hogy csontsoványak legyünk! A pasik általában olyan nőt keresnek, akiből "kinézik", hogy egészséges utódjuk lehet tőle. Ez nem változott az évmilliók során. Jobban érdeklik őket azok a hölgyek, akik egészségesnek, fiatalnak és termékenynek tűnnek, az pedig zavaró számukra, ha valaki folyton a csípője, a dereka, a vonalai miatt aggódik!

A férfiak kalandorok?

A nők hajlamosak azt gondolni, hogy a szex inkább a férfiak számára lényeges és az alkalmi szex igen gyakori náluk. Kutatások szerint a leggyakrabban és rendszeresen szexuális életet élő párok házasok, nem pedig az alkalmi kapcsolatokat fenntartók.

Az is kiderült, hogy a szexet és a kapcsolatot csaknem ugyanannyi férfi veszi komolyan, mint nő, és egyéjszakás kalandokba is jóformán egyenlő arányban bonyolódnak bele. Ne ítéljünk előre, és feltételezzük, hogy egy férfi nem romantikus.

A férfi mindig kész a szexre?

Talán tinédzserkorban, ám a felnőtt férfiak napjait számos dolog határozza meg - munka, elvárások, család, számlák -, és bizony ők sem kaphatók mindig a szeretkezésre. A problémák lecsökkenthetik a szexuális érdeklődést.

A nők azonban sokszor abban a hitben élnek, hogy a pasit bármikor fel lehet csigázni. Ha pedig nem vevő a szexre, nem akarják elhinni. Tudják magukról, hogy nem mindig kaphatók a szexre, de ettől még szeretik a férfit. Mégis, ha a pasi nem akarja a szeretkezést, azt hiszik: nem szereti őket...

Szégyellnek irányítani


A jó szexhez szükséges, hogy a másik fél tudja, mit szeretnénk az ágyban. Régi téma, de beszélni kell a szexről, arról, mi esik jól és mi nem. Kell irányítani a pasit, hogy a nő is elégedett legyen a szex után.

Sokan mégsem merik megtenni, ezért ki sem elégülnek, és egy idő után a szex kifejezetten zavaró, megterhelő dolog lesz számukra. A legjobb szerető sem találhatja ki magától, mit hogyan csináljon, mit szeretne a nő, ha az nem ad útmutatást.

Ne féljünk az új dolgoktól!

Egy hosszú kapcsolatban szükség van a megújulásra, hogy sokáig tartson! Sok nő hökken azonban meg és zárkózik el az új, szokatlan dolgoktól - nem úgy kell felfogni, hogy valami gond van, a férfi nem érzi jól magát velünk, ha újdonsággal szeretné fűszerezni a szexuális életünket.

Persze, ha valamit nagyon nem szeretnénk, akkor meg lehet beszélni, mit ne próbáljunk ki a szexben. Az újdonságok bevezetése azonban csak jót hozhat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.