"Természetesen" nassolunk a sötétben...

A mozi veszélyes - főleg, ha van valami a kezedben!

A nyári szünidő kezdetével a mozik is megtelnek, hiszen jobbnál jobb filmeket játszanak - és az csak természetes, hogy a mozijegy mellé némi csipegetni- és innivaló is jár...de jó ez nekünk?

2011.07.08 19:00kamaszpanasz.hu

A sós, édes és vajas kukorica, a nachos és csoki is jól esik a film mellé, ám koránt sem tesz jót az alakodnak...

Egy nagy adag vajas popcorn nem biztos, hogy a legjobb választás, mivel kb. 1200 kalóriát tartalmaz! Ne feledd, hogy egy nő ajánlott napi kalóriaigénye 2000 kalória. Tehát ezzel már a napi adagod felét el is fogyasztottad! Nem hangzik valami jól, ugye? És a páros menüről még nem is beszéltünk!

Amikor arról döntesz, hogy mit vásárolsz, az árkülönbségen kívül figyelj a kalóriára is. Egy extra méretű csokiszelet több, mint 500 kalória, és egy nagy csomag csokigolyó 750 kalória.

Azonban vannak olyan mozi nasik is, amelyek egészségesebbek. A gumimaci például sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz. És popcorn helyett próbálkozhatsz a pereccel is, ami kevesebb, mint 500 kalória.

Végezetül még egy jótanács: extra nagy üdítő helyett válassz inkább vizet!

Ez a létező legegészségesebb dolog, amit egy moziban találhatsz!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.