Ne késs el és öltözz megfelelően!

A legfontosabb dolgok, hogy túléld az első munkanapod!

Az első nap egy új munkahelyen nem sokban különbözik attól, mint amikor új iskolába kerül valaki. Nem akarunk orral kiesni a buszból az első napon, vagy elhasalni a táblánál. Hogyan keltsünk jó benyomást?

2011.06.24 10:48ma.hu

Nem mellékes, hogyan kezdünk egy új munkahelyen. Olyan ez, mint az első nap az iskolában. Izgulunk, próbáljuk elképzelni, hogyan alakul majd, milyen feladatot kapunk, milyenek lesznek a kollégák, hogyan fogadnak.

Hogyan éljük túl az első napot, és keltsünk jó benyomást? Mert az utóbbi igenis jó belépő lehet. Semmiképp se késsünk el! Ez nagyon rossz hatást kelt.

Ha túl korán érkezünk, felhívjuk magunkra a figyelmet. Tartsuk be a cégnél szokásos érkezési időt, és alkalmazkodjunk ehhez.

A két legfontosabb dolog, hogy időben érkezzünk és a megjelenésünkben se lehessen hibát találni. Problémáink vannak a nevek megjegyzésével?

Csináljunk "házi feladatot". Tudjuk meg a közvetlen főnökünktől az első napon, kikkel dolgozunk majd együtt. Egy 3-4 neves listát gyorsan összeállíthatunk, őket már archoz tudjuk kapcsolni, és ez egy kis mankót jelenthet. A legfontosabb személyek nevét ismételjük el magunkban többször, hogy megragadjon az agyunkban.

Fontos megtudakolni még a munkába állás előtt, milyen öltözet a szokás,
mi az elfogadott az új munkahelyen.

Ha erre nincs lehetőség, akkor egy szép nadrág egy nem túl sokat mutató toppal, felsővel ideális megoldás lehet, amíg ki nem derítjük, miben járnak a többiek. Vigyünk magunkkal egy levehető pulóvert vagy kis kabátot, és egy másik pár cipőt sem árt berakni a táskába.

Viselhetünk egy lapos cipőt, de magassarkút is, attól függően, hogyan vannak felöltözve a többiek. Fontos, hogy ne lógjunk ki a sorból.

Ha igazán felkészültek akarunk lenni a későbbiekben is, mindig tartsunk az irodánkban vészhelyzet esetére másik harisnyát, néhány elengedhetetlen kozmetikai szert, gombostűt, ha valami elszakadna váratlanul, egy apró készletben tűt és néhány cérnát, ha kiszakad a ruhánk.

Mindig megtörténhet, hogy utolsó pillanatban derül ki, részt kell vennünk egy céges vacsorán. Ezért érdemes másik, elegáns cipőt magunknál tartani az irodai szekrényben, asztalban, néhány mutatós, mindenhez felvehető kiegészítőt és esetleg egy szép blézert is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.