A schwechati repülőtéren kapták el

Elcsípték Jakubinyit: egy ideig biztosan nem korrumpál

Balogh Zoltán, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője azt mondta: Ausztriában, a schwechati repülőtéren sikerült elfogniuk a rendőröknek egy magyar állampolgárt, aki ellen vesztegetés bűntettének gyanúja miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

2011.06.16 11:25MTI

Egy napilap csütörtöki számában azt írta, hogy őrizetbe vette az osztrák rendőrség Jakubinyi Róbertet, aki a gyanú szerint oroszok strómanjaként vásárolt, majd játszott idegen kézre több milliárd forint értékű Mol-részvényt.
   
Balogh Zoltán elmondta, hogy a nemzetközi elfogatóparancsot a Fővárosi Bíróság katonai tanácsa adta ki a Budapesti Katonai Ügyészség indítványára. A nyomozás június 8-án kezdődött, és előreláthatólag még hónapokig tart.
   
A szóvivő közölte, hogy mivel a nyomozás még csak most indult az ügyben, egyelőre nem áll módjában bővebb információt adni.  
   
A napilap úgy tudja, hogy a férfit - aki csak rövid időre utazott Ausztriába, és vissza akart térni thaiföldi búvóhelyére - katonai ügyészség hallgatja ki.
   
A cikk szerint a katonai elfogatóparancs azt jelenti, hogy Jakubinyi Róbert valamelyik rendvédelmi szerv tagjaként követhetett el törvénysértést, vagy olyan személlyel együtt gyanúsítható, akivel szemben katonai nyomozóhatóság járhat el.
   
A lap úgy tudja, hogy Jakubinyi kapcsolatban állt Földesi-Szabó Lászlóval, az Egy-Másért alapítvány kuratóriumának elnökével, akit nemrégiben fogott el a rendőrség, miután megszökött az adócsalási ügyben folyó bírósági tárgyalásáról.
   
A napilap szerint a két ember közös múltja akkor kezdődött, amikor Földesi-Szabó László mint rendőrnyomozó éppen azt a Merkantil Banknál feltárt részvénycsalási ügyet vizsgálta, amelyben a most elfogott férfi a kilencvenes évek elején gyanúsítottként szerepelt.
   
Jakubinyi Róbertet Göncz Árpád elnöki kegyelemben részesítette, így a 300 millió forintos ügy elítéltjének nem kellett börtönbe vonulnia - olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.