Nem lehet sarkalatos törvények alapja?

Nyakó szerint a szociális konzultáció "a nullával egyenlő"

Az MSZP szerint a szociális konzultáció eredménye nem lehet a leendő sarkalatos törvények megalkotásának alapja.

2011.06.15 18:12MTI

Nyakó István országgyűlési képviselő közleményében azt írta: a szociális konzultáció kérdőívei hamisak és törvénysértők, "ezért legitimációjuk.
   
Emlékeztetett arra: Jóri András adatvédelmi biztos a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásaival ellentétesnek találta a konzultáció keretében végzett adatkezelést, amire - írta a szocialista politikus - Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő személyeskedő hangnemben reagált, ahelyett, hogy elmagyarázta volna az embereknek, mire költött a kormány 800 millió forintot.
   
Az MSZP-s képviselő közölte: pártja továbbra is parlamenti bizottság felállítását sürgeti a szociális konzultáció kivizsgálására.
   
Szijjártó Péter szerdán újságíróknak óriási sikerként értékelte a szociális konzultációt, amelyre 1 millió 65 ezer kérdőív érkezett vissza. A konzultáció eredményét a tervek szerint június végéig hozzák nyilvánosságra.

A kormányfő szóvivője azt is mondta: a parlament előtt fontos törvényalkotási munka áll, ugyanis az év végéig meg kell alkotni az emberek mindennapi életét leginkább befolyásoló, a 2012. január 1-jétől hatályos, új alaptörvényből fakadó jogszabályokat. Ezek megalkotásánál a szociális konzultáció eredménye nagyon fontos iránytűként fog szolgálni, mint az az alkotmányozás esetében is történt - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.