Hogyan valósulnak meg a célok?

Az MSZP csalódott a Magyary Programban

Csalódásként értékeli az MSZP a kedden ismertetett Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programot.

2011.06.15 17:42MTI

Lamperth Mónika, a szocialisták közjogi kabinetvezetője közleményében azt írta: miközben a program céljainak nagy részével egyet lehet érteni, a dokumentum "semmit sem mond arról, hogyan akarja elérni a magasztos célokat" és nem mutat be hatástanulmányokat sem. A politikus szerint a konkrétumok hiánya azt a gyanút alapozza meg, hogy "a Fidesz hatalomkoncentrációjának egyik eszköze ez a program".
   
Kitér arra is, az MSZP cinikusnak tartja, hogy a kormánytisztviselők, köztisztviselők, rendészeti szolgálatban dolgozók "megfélemlítése és megalázása" után a kormány most konkrétumok nélkül életpályamodellt és biztonságot ígér nekik.
   
Az MSZP közjogi kabinetje rövidesen nyilvánosságra hozza a Magyary Program részletes kritikáját és az ahhoz kapcsolódó javaslatait - olvasható a közleményben.
   
A kedden bemutatott Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programból az derül ki, hogy jövő év január 1-jétől bevezetik a közszolgálati életpályák összehangolt rendszerét, az életpályamodelleket és az új javadalmazási rendszert. A stratégia szerint az idei év végéig létrejön a kormányzati személyügyi centrum, augusztus 31-ig pedig kidolgozzák a közszolgálat egységes hivatásetikai szabályzatát.
   
Emellett 2011. december 31-ig egy folyamatosan frissülő állami feladatkatasztert készítenek; befejezik az alapítványok, közalapítványok rendszerének felülvizsgálatát; tovább csökkentik a vállalkozói adminisztratív terhek mértékét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.