Számít rá, hogy meghallgatják a telekügyben

A volt MSZP-s polgármester sejti, hogy gyanús

Papp József, Csorna volt polgármestere, az MSZP helyi elnöke számít arra, hogy tanúként meghallgatják abban a csornai telekügyben, amelyben hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Gyopáros Alpár (Fidesz) országgyűlési képviselő múlt héten tett feljelentése alapján.

2011.06.15 16:18MTI

Az ellenzéki politikus szerdán Győrött az MSZP Győr megyei irodáján tartott sajtótájékoztatón kijelentette: ez a hatéves ügy "szigorúan politikai" jellegű. Mint elmondta, két hete megfenyegették, ha az MSZP helyi elnöksége nevében egy másik ügyben beadott feljelentésüket nem vonja vissza, akkor őt is feljelentik. A célpont tehát ő maga - szögezte le, hozzátéve, hogy a fenyegető üzenet nem Gyopáros Alpártól érkezett. Hogy ki volt a fenyegető, arról nem beszélt.
   
Papp József emlékeztetett: Orbán Viktor június 5-én Kötcsén kifejtette, hogy elégedetlen az elszámoltatások mennyiségével és lassúságával. "Úgy látom, néhányan úgy döntöttek, hogy akkor Csornán is gyorsan koholni kell egy vádat" - mondta.
   
A politikus hozzátette: "a tehetségtelen szolga tipikus módszere ez, gyorsan túlteljesíteni a főnök parancsát. Hogy nem légből kapott ez a gondolkodás részemről, az is bizonyítja, hogy Lázár János frakcióvezető törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely szerint az ehhez hasonló ügyeket különleges eljárásban (...) kívánná tárgyalni." 
   
Az ingatlan értékesítésének körülményeiről Papp József közölte: egy vállalkozó még 2004-ben tett ajánlatot egy beépítetlen, közművesítetlen önkormányzati ingatlan megvételére 3750 forint négyzetméterenkénti áron. Az önkormányzat által megbízott független értékbecslő az ingatlant 4900 forint/négyzetméter plusz áfa értékre becsülte. Ezen az áron az önkormányzat nyilvános licitet hirdetett, és az egyetlen ajánlattevő ezen a négyzetméteráron, 116 millió forintért vásárolta meg a területet.
   
A volt polgármester kijelentette, az eljárásban a hatályos törvényeket és a helyi önkormányzati rendeleteket szigorúan betartották. Megítélése szerint "a feljelentés legnagyobb hazugsága, hogy az ingatlanközvetítő változtatás nélkül ugyanígy adta el a szóban forgó telket a Tescónak, amely egy szupermarket építésére alkalmas, jogerős építési engedéllyel rendelkező építési telekért fizetett", Papp József ismeretei szerint mintegy 280 millió forintot. 
   
Az MSZP-s politikus úgy látja, hogy Gyopáros Alpár a feljelentésében "azt vélelmezte, hogy valaki, vagy valakik összejátszottak az ingatlan értékének megállapítása és az értékesítés folyamatában, alacsonyra értékelték az önkormányzati ingatlant, amit azután nagyon drágán eladtak és ezek a valakik az árkülönbözetet valamilyen módon megosztották egymás között".
   
Papp József végül közölte, hogy bízik a tisztességes eljárásban és abban, hogy az eljárást bűncselekmény hiányában zárják majd le.

 A múlt keddi keltezésű feljelentés szerint az önkormányzat 2005 januárjában bruttó 116,5 millió forintért adott el egy 1,85 hektáros beépítetlen telket egy mosonmagyaróvári ingatlancégnek, az pedig alig két hónappal később bruttó 287,5 millióért adta tovább a Tesco áruházakat működtető társaságnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.