Orbán adni akar, nem elvenni

Szijjártó: jóval több szerénységet a szocialistáktól!

A miniszterelnök szóvivője szerint nyugdíjügyben a szocialisták részéről jóval több szerénységre lenne ok, hiszen - mint mondta - ha ők nem tették volna tönkre az országot, akkor most a rendvédelmi dolgozók sokkal jobb és méltóbb körülmények között tehetnék a dolgukat.

2011.06.10 16:04MTI

Szijjártó Péter ezt arra reagálva mondta, hogy szocialista képviselők pénteken a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteivel egyeztettek, s azt követően Mesterházy Attila MSZP-elnök úgy fogalmazott, a szerzett jogok megvonásának próbája zajlik.
   
Orbán Viktor kormányfő szóvivője újságírók előtt hangsúlyozta, senki semmilyen pénzt nem akar elvenni a már szolgálati nyugdíjban lévő egykori rendvédelmi dolgozóktól; "nem pénzt akarunk elvenni, hanem munkát akarunk adni". Ezért minden 57 év alatti, szolgálati nyugdíjban lévő, korábbi rendvédelmis számára megnyitják annak lehetőségét, hogy visszatérjen a munkaerőpiacra, és mindenkinek, aki visszatér, lesz is munkája - tette hozzá.
   
Magyarország megújítására elsősorban éppen az elmúlt nyolc év kormányzásának elhibázott és rossz döntései miatt van szükség - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ha a szocialisták nem vitték volna csőd szélére a nyugdíjrendszert, akkor a nyugdíj területén is egészen más kihívásokkal állna szemben az ország. A jelenlegi helyzetben azonban a nyugdíjkasszát egyensúlyba kell hozni - hívta fel a figyelmet.
   
Megerősítette, a tervek szerint az új nyugdíjrendszer hatálybalépésével egy időben a rendvédelmi dolgozókra vonatkozó új életpályamodell legfontosabb elemei is életbe lépnek.
   
A miniszterelnök szóvivője azt mondta, hogy a nyugdíjrendszer átszervezésének konkrétumaira körülbelül másfél hónapot kell még várni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.