Tanulni, tanulni, tanulni!

Szijjártó: a szociális konzultáció után dönt a kormány az oktatási rendszerről

A kormány az oktatási rendszer átszervezéséről a szociális konzultáció eredményének megismerése után dönt.

2011.06.05 13:49MTI

A miniszterelnök szóvivője a közleményében leszögezte: az oktatási rendszer átszervezésének előkészítése az államadósság legyőzése és Magyarország megújítása keretében zajlik.


A kormány konzultációt folytat az iskolákkal, valamint a tanárokkal, és várja, hogy az emberek milyen oktatási rendszer mellett döntenek a szociális konzultáció keretében - írta Szijjártó Péter, hangsúlyozva, hogy a kormány a döntéseit a konzultációk eredményének ismeretében hozza majd meg. Vasárnap, az országos pedagógusnapon a kormány oktatási és szakképzési reformprogramja ellen demonstráltak a pedagógus szakszervezetek képviselői Budapesten, a képviselői irodaház melletti Olimpiai parkban.

Galló Istvánné
, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a helyszínen azt mondta: a megmozdulást többek között azért szervezték, mert a miniszterelnök nem jelölt ki egy, a kormányát képviselő személyt, akivel az oktatáspolitikai változtatásokról egyeztethettek volna.

A szakszervezetek a megmozdulásukon petíciót kívánnak átadni a kormánynak.

A megmozdulás kezdetére az ország különböző pontjairól néhány százan gyűltek össze az Olimpiai parkban, majd a tüntetők a Széchenyi rakparton át, a Kossuth tér érintésével átvonultak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szalay utcai épülete elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.