Újabb levél Orbánnak

Eltussolták a magyar hatóságok az Eva Rhodes-gyilkosságot?

A Magyarországon 2008-ban meggyilkolt Eva Rhodes hozzátartozói és barátai Orbán Viktornak címzett levelet adtak át a magyar kormányfő szóvivőjének szerdán Bécsben.

2011.06.08 16:42MTI

A magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodest - aki egy bőnyi állatmenhelyet tartott fent - egy volt alkalmazottja 2008 szeptemberében egy vita után olyan súlyosan bántalmazta, hogy az  idős nő meghalt. Az ügy felderítését kezdettől szorgalmazó Judith Majlath, az áldozat testvére -  Bécsben élő, osztrák állampolgár - többször is bírálta a magyar rendőrséget és az igazságügyi szerveket.
   
Szerdán a bécsi magyar nagykövetség előtt nyolcfős csoport jelenlétében levelet adtak át a magyar kormányfő szóvivőjének, Szijjártó Péternek. Majlath az osztrák hírügynökségnek nyilatkozva "áttörésnek" nevezte, hogy a szóvivővel - aki arra kérte, hogy jövő héten hívja fel - "érzelemmel telitett beszélgetést" folytatott.
    
Judith Majlath a Bécsben átadott levélben kéri a magyar miniszterelnök segítségét abban, hogy Magyarország adja ki az ügy dokumentumait a brit hatóság részére. Majlath a magyar hatóságokat az ügy "eltussolásával" vádolja, a bírókat "korruptnak" bélyegzi.
   
Majlath idén tavasszal a londoni magyar követségen adott át Orbán számára levelet, amelyben leírja, hogy a vizsgálat során "súlyos hibák" történtek. Judith Majlath szerint a rendőrség "nem végzett alapos vizsgálatot", a nyomozás  során "bizonyítékok semmisültek meg", és a család  "nem hallathatta hangját". A levél szerint "a számos problémával terhelt" ügyet felkarolta Malcolm Rifkind volt brit külügyminiszter, a család londoni választókörzetének parlamenti képviselője is.
   
A gyilkosság elkövetőjét tavaly szeptemberben első fokon a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság tíz év szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet még nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.