Egy alkalmi munkás ölt és rabolt

Eva Rhodes-gyilkosság: Lezárult a nyomozás

Lezárta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-kapitányság az Eva Rhodes meggyilkolása ügyében elkezdett nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a megyei főügyészségnek - közölte a rendőrség szerdán.

2009.12.09 17:00MTI

Az ügyben A. Csaba 30 éves ózdi lakossal szemben folytattak nyomozást emberölés és kifosztás megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség közleménye szerint ő az a férfi, akivel a nő legutoljára találkozott, és akit április 21-én Budapesten találtak meg. Meghallgatása során részletes beismerő vallomást tett.

A. Csaba a tájékoztatás szerint alkalmi munkásként dolgozott a bőnyi állatmenhelyen, amelynek vezetője a 65 éves, magyar származású brit állampolgár Eva Rhodes volt. Néhány nap elteltével - mint mondta - a munka jellege és a lekezelő bánásmód miatt jutott arra az elhatározásra, hogy munkaadójától megválik. Többször jelezte távozási szándékát, és kérte munkabérének kifizetését, de az asszony ezt a végletekig halogatta. Végül szeptember 10-én úgy döntött, hogy másnap a nő tudta nélkül távozik, és az este folyamán ismét járandóságait kérte, de nem kapta meg. Az asszony otthagyta, és bezárkózott a házába.

A gyanúsított késő este saját lakrészéből meglátta, hogy az asszony tüzet rak az udvaron, odament hozzá, és ismét szóba hozta a munkadíjat. A. Csaba szerint Eva Rhodes ekkor szidalmazni kezdte, és megütötte őt. A gyanúsított viszonozta az ütést, majd a már földön fekvő asszonyt egy fejszenyéllel fejbe ütötte. Miután észlelte, hogy meghalt a nő, a holttestet a parázsló tűzbe húzta. Hajnalban a csontmaradványokat talicskába rakta, és a szemközti telken elásta. Reggel még körülnézett a házban, az irodában, és a nő laptopjával, a táskájában talált 7 ezer forintjával Budapestre utazott.

A nyomozás során a DNS-vizsgálat egyértelműen igazolta, hogy a megtalált csontok Eva Rhodestól származnak. Eva Rhodes testvére, Judith Majlath - aki egymillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlott - többször élesen bírálta a rendőrséget, mert nővérét több hónapon keresztül csak államigazgatási eljárásban keresték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.