Mennyit ér majd az életpályamodell?

Jobbik: elkerülhetetlen a pedagógusok béremelése

Dúró Dóra kijelentette: a pedagógusok béremelése a Jobbik álláspontja szerint elkerülhetetlen, mert e nélkül a 2013-ban bevezetendő életpályamodell sem fogja beváltani a hozzá fűzött várakozásokat.

2011.06.07 10:40MTI

A jobbikos képviselő hangsúlyozta: az elmúlt 10 évben a pedagógusok kötelező óraszáma 20 százalékkal nőtt, viszont a reáljövedelmük 40 százalékkal csökkent.

Ehhez képest a kormányzati nyilatkozatok szerint 28-ra emelnék a kötelező óraszámot, a béremelést is tartalmazó életpályamodell pedig csak várhatóan 2013-tól lépne életbe - jegyezte meg.
   
A Jobbik továbbra sem támogatja a megszorításokat és a gazdasági szempontok mindent felülíró érvényesülését az oktatásban - szögezte le Dúró Dóra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.