A párt szerint a kérdés nem tűr halasztást

Jobbik: a kormány védje meg a magyar termőföldet

Bana Tibor ellenzéki országgyűlési képviselő kijelentette: a Jobbik ismételten felszólítja a kormányt, hogy tegyen meg mindent a magyar termőföld magyar kézben tartása, illetve visszakerülése érdekében.

2011.06.02 13:12MTI

A jobbikos politikus hangsúlyozta: a kérdés nem tűr halasztást, ugyanis a párt felmérései szerint Nyugat-Magyarország termőföldjeinek 80 százaléka, országosan pedig 50 százalék van külföldi kézben zsebszerződéseken keresztül.    

A Jobbik megoldási javaslata szerint ezeket a szerződéseket semmissé kell tenni, állami kézbe vissza kell venni a földeket és azokat tartós, kedvezményes bérlettel helyi gazdák gondozásába kellene adni.    

Bana Tibor kiemelte: a Fidesz nem foglalkozik a földkérdéssel, amire a legfrissebb bizonyíték szerintük, hogy a Vas megyei közgyűlésben a fideszes képviselők leszavazták azt a helyi jobbikos javaslatot, amely feltérképezte volna a helyi termőföldek tulajdonosi viszonyait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.