A termőföld és a víz szintén

Az erdő az új alkotmányban is szerepel mint védendő érték

Jakab István, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Erdészeti Albizottsága elnöke azt hangoztatta: az erdő mint kiemelten védendő érték, a termőföld, a víz és a természeti értékek megóvása mellett az új alkotmányban is szerepel.

2011.04.28 14:26MTI

Jakab István - aki több szakember társaságában mutatta be az újságíróknak azt a kiadványt, amely a múlt év őszén a Parlamentben megrendezett Erdészeti Nyílt Napról készült - jelentős eredménynek nevezte, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök javaslatára tételesen is szerepel az erdők védelmének kötelezettsége az új alaptörvényben.
   
Emlékeztetett: a nyílt nap megszervezésére azért került sor, hogy ösztönözzék az ágazati szereplők összefogását az erdőkért, azok hasznosítása, védelme érdekében.
   
Jelenleg Magyarországon az európai kontinens sok országához hasonlóan - ellentétben a világ más részein zajló folyamatokkal - az erdőterület növekszik és nem csökken. Magyarország területének mintegy 20 százalékát borítja erdő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.