Civil delegáltak is lesznek a NFFT-ben

Oktatás, vízbázis, termőföld, új energiaforrások és kevesebb fogyasztás

A Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa (NFFT) civil delegáltakat választ keddi ülésén. Náray-Szabó Gábor akadémikus, az NFFT társelnöke a választást megelőző felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanácsnak meg kell majd alkotnia nemzeti fenntartható fejlődés stratégiáját.

2011.04.05 13:01MTI

Náray-Szabó Gábor a tanács Parlamentben tartott ülésén leszögezte: a készülő nemzetstratégia a tervek szerint 20-30 évre mutat irányt a nemzetnek, a kormányzati szerveknek arra nézve, hogy miként lehet fenntartani, illetve javítani Magyarország jelenlegi állapotát.
   
A teendőkről szólva leszögezte: csökkenteni kellene a fogyasztást, ahogy kibocsátott szén-dioxid mennyiségét is, fejleszteni kellene a tömegközlekedést, visszaszorítani a szállítást; meg kell őrizni a vízbázist és a termőföldet, csökkenteni kell az importot, ki kell aknázni a megújuló nyersanyagforrásokat, új energiaforrások után kell nézni, fel kell készülni a klímaváltozásra, bővíteni kell az erdős területeket, csökkenni a bürokráciát és javítani az oktatás színvonalát.
   
Felhívta arra is a figyelmet, hogy a társadalmi érintkezés különböző formának bővítésére, erősítésre lenne szükség. Jelezte, a civil szervezetek egyik legfontosabb feladata lehetne a társadalmi tőke helyreállítása és megerősítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.