Bauernek nem fáj Trianon

Az igazságos Trianon

Ritka pillanat egy nemzet történelmében, mikor parlamenti képviselője saját népét rettenetesen hátrányosan érintő szerződését igazságosnak nevezi. Minden túlfűtött nacionalista érzelem nélkül nehéz arra értelmes választ adni, mitől lehet magyarként igazságosnak értékelni Trianont.

2011.06.07 10:35M.T. - ma.hu

Egymást licitálta felül két liberális géniusz a galamus.hu véleményportálon. Előbb Bauer Tamás coming outjának lehettünk szemtanúi, amikor is a liberális politikus azon véleményének adott hangot, mely szerint a trianoni békeszerződés sorstragédia lenne. Különvéleményét – saját maga fogalmaz így –, arra alapozza, hogy Magyarország feldarabolása előtt a Kárpát-medence lakosságának 52 százaléka élt kisebbségi sorban, közvetlenül Trianon után csak 30 százaléka, ma pedig (a cigányoktól eltekintve) alig 10-12 százaléka. Ezek után nem is kérdés Bauer szerint, hogy Trianon igazságos volt!

A volt országgyűlési képviselő szerint a baloldaliaknak és liberálisoknak nem kellene trianoni tragédiáról beszélniük. Miután nincs miről! Egyszerű a képlet. Egykori párttársa, Eörsi Mátyás sem sokáig tétlenkedett, legott klaviatúrát ragadott, és próbálta túllicitálni kebelbarátja gondolatait. Mint írja, minden egyes mondatával (majdnem) egyet lehet érteni, de… Eőrsinek elsősorban az fáj, hogy az igazságtól függetlenül az a konok és ostoba magyar, legalábbis túlnyomó többsége gyásznak tartja Trianont.

Pedig az SZDSZ az elmúlt húsz évben igazán mindent megtett azért, hogy kiirtsa a magyarságtudat minden apró csíráját az emberekből. Támadott mindent, ami magyar, ami hagyomány, ami nemzethez köthető. A Himnusz egy siralmas nyekergés volt számukra, a Szent Korona pedig bohócsipka. Jelenleg ez a párt szinte nem is létezik, a politikai térképen sehol sem jegyzik. Azonban egykori nagyjai továbbra is osztják az észt: pusztítják, ami a nemzet számára fontos. Ezúttal a trianoni emlékezésbe rúgtak bele jókorát. Éppen az Nemzeti Összetartozás Napján. Bauer és Eörsi provokál, ez nem kérdés. És ha valaki visszaszól, akkor majd rínak egy nagyot a véleményszabadság csorbításán. Magyarországon huszonegy évvel a rendszerváltoztatás után még akadnak olyan politikusok, akiknek fáj, ha Trianonról megemlékezünk.
Pedig több évtizedig nem kellett. Tavaly az Országgyűlés a megemlékezés mellett döntött, idén máris megindult a támadás ellene. Bauerek és Eörsik lelkületével nehéz mit kezdeni. Úgy látszik az nem volt elég, hogy a Parlament falai közül kiseperték őket. További útmutatás szükségeltetik!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.