Értelmetlen az MSZP koncepciójáról tárgyalni

Tarlós: a kormány már döntött a kórházügyben

Tarlós István szerint értelmetlen az MSZP fővárosi szervezetének egészségügyi koncepciójáról tárgyalni, mert a kormány már döntött a fővárosi kórházak állami gondozás alá vételéről.

2011.06.06 15:49MTI

A főpolgármester hétfőn, az MSZP korábbi nyilatkozatára reagálva úgy fogalmazott: "az a látszólag jelentéktelen oka van annak, hogy különösebben nem kívánjuk a jelenlegi szocialista frakció még előző ciklusban kiagyalt, de saját maguk által sem letisztázott koncepcióját tárgyalni, mert közben a kormány döntött a fővárosi kórházak állami gondozás alá vételéről".
   
Tarlós István szerint ezek után nincs értelme annak, hogy a Fővárosi Közgyűlés tárgyalja azt a koncepciót, "amit egyébként az előző ciklusban a szocialista – szabad demokrata frakciók egymás között sem tudtak tisztázni, és nem voltak képesek nemhogy megvalósítani, de megkezdeni sem".
   
Mint hozzátette, ezzel együtt Horváth Csaba anyagát kiküldték a képviselőknek, akik szerdán dönthetnek úgy, hogy mégis napirendre veszik a javaslatot.
   
Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának a vezetője korábban súlyosan jogsértőnek nevezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés nem veszi napirendre a fővárosi önkormányzati fenntartású egészségügyi intézmények szerkezetátalakításáról szóló javaslatot. Az MSZP álláspontja szerint az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatával és az önkormányzati törvénnyel is ellentétes, hogy nem veszik napirendre az előterjesztést.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.