Egy durva stílusú tüntetés nem vezet célra

Nyugdíjügy: a tárgyalások folytatását kérte a TMRSZ-től Lázár János

A kormánnyal történő egyeztetések folytatását kérte a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) vezetőitől Lázár János szerdán Hódmezővásárhelyen.

2011.05.25 17:02MTI

A szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos kérdések a tárgyalásokon rendezhetőek, a sokszor megengedhetetlen hangnemű hódmezővásárhelyi demonstráció csak arra alkalmas, hogy csökkentse a rendőrség közmegbecsülését – fogalmazott a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője, a város polgármestere azt követően, hogy több mint egy órát tárgyalt a TMRSZ vezetőivel.
   
A Fidesz-frakció határozott álláspontja, hogy aki képes, annak dolgoznia kell. A magyar gazdaság nincs abban a helyzetben, hogy fizesse azoknak a korábbi rendőröknek a nyugdíját, akik egyébként jó fizikai állapotban vannak és dolgoznak – hangsúlyozta a politikus.
   
A frakcióvezető szerint az érdekképviseleti szervezet fő problémája az, hogy mi lesz azokkal az egykori rendőrökkel, akik szolgálati nyugdíjuk mellett munkát vállalnak. Lázár János kifejtette, évek óta azt az álláspontot képviseli, hogy a rendőrök egzisztenciális problémáira nem a kiemelt nyugdíj, hanem a rendes fizetés, és a lakáshoz jutás megkönnyítése jelent megoldást. Hozzátette: ez utóbbiban az önkormányzatok is szerepet vállalhatnak.
   
Szima Judit, a TMRSZ főtitkára a helyi Fidesz-irodában tartott megbeszélés után azt mondta, a Lázár János és Balsai István által beterjesztett alkotmánymódosítási javaslat a munkavállalók szerzett jogát csorbítja, amely két fél egyenrangú megállapodásán alapul, s így nem lehet egyoldalúan módosítani.
   
Szerzett jogról egyetlen szakszervezeti vezető sem mondhat le, aki mégis megteszi, az "áruló" – fogalmazott a főtitkár.
   
A TMRSZ csütörtökön fejezi be hódmezővásárhelyi demonstrációsorozatát, majd a jövő hét elejétől a fővárosban tart tüntetéseket. Szima Judit kijelentette, egészen addig folytatódnak a demonstrációk, amíg nem sikerül változást elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.