Nyugdíj-parák

További tárgyalásokat sürgetnek a mozdonyvezetők

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) a tárgyalások megkezdését sürgeti a kormánnyal a mozdonyvezetők korengedményes és korkedvezményes nyugdíjáról.

2011.05.25 08:42MTI

A MOSZ szerdán eljuttatott tájékoztatása szerint a miniszterelnök válaszolt a mozdonyvezetők korkedvezményes és korengedményes nyugdíjazása ügyében kezdeményezett egyeztetésre.

A mozdonyvezetők számára megnyugtató - írja levelében a szakszervezet -, hogy a szociális konzultáció lezárulásáig a kormány nem tervez döntéseket hozni az általuk felvetett kérdésekben, ugyanakkor - szerintük - a kezdeményezésük összekapcsolása a konzultációval kétségessé teszi a kormány egyeztetési szándékának komolyságát, minthogy a kérdőíven nem szerepelnek a mozdonyvezetők korkedvezményes és korengedményes nyugdíjára vonatkozó kérdések. A szakszervezet kérte a kormánytól, hogy a jelölje ki képviselőjét a sztrájkköveteléseikről egyeztető eljárásban.

A mozdonyvezetők továbbra is azt követelik, hogy ne szülessen döntés szakmájuk nyugdíj korkedvezmény és korengedmény ügyében, amíg a Mozdonyvezetők Szakszervezetével nem folytak érdemi egyeztetések a tervezett intézkedésekről.

A kormány hozza nyilvánosságra ezzel kapcsolatos konkrét terveit, és a jövőben is biztosítsa a mozdonyvezetők számára a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj lehetőségét - olvasható a MOSZ miniszterelnöknek írt levelében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.