Zökkenőmentes legyen a miniszterek lemondása

Egyeztet az MSZP és az SZDSZ - Orbán ne vegye át a kormányrudat!

Ma délután a szabad demokraták és a szocialisták egyeztetést tartanak, ahol az SZDSZ ismerteti a liberálisok ügyvivői testületének állásfoglalását és egyeztetnek arról, technikailag hogyan bonyolítható le zökkenőmentesen a miniszterek lemondása.

2008.04.01 07:33MTI

Hétfőn az SZDSZ ügyvivő testülete egyhangúlag úgy döntött, hogy nem kíván koalíciós szerepet vállalni a jelenlegi kormányban. Kóka János pártelnök a kisebbségi kormány életképességéről azt mondta, ez is alkalmassá teszi a jelenlegi kormányt, hogy kitöltse a ciklusát. Hozzátette, semmiféleképpen nem céljuk az, hogy "Orbán Viktor átvegye a kormányrudat."

Véleménye szerint ugyanis a Fidesz elnökének politikája a "biztos összeomlásról szól." Közölte, hogy az SZDSZ-nek nem érdeke és nem célja az előrehozott választások kikényszerítése. Mint rámutatott, minden reformértékű javaslatot támogatnak majd a jövőben is.

Az MSZP hétfő esti elnökségi üléséről beszámolva Nyakó István, a párt szóvivője közölte, a szocialista párt támogatja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és a nyugodt, mérsékelt reformok pártján áll. Elmondta azt is: az SZDSZ eldönti, hogy kívülről vagy belülről támogatja a kormány programját, erről ma tárgyalnak a liberális párttal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.