A kormányfőnek felmentési joga van

Gyurcsány: a koalíciónak 30 napja van rendezni a vitákat

Gyurcsány Ferenc szerint nagyon mély koalíciós vita van, amely válsággal fenyeget. A miniszterelnök az MTI-nek adott interjújában azonban azt hangsúlyozta: ennek megoldása az ország érdeke, és erre - az SZDSZ javaslata alapján - van 30 napja a két koalíciós partnernek.

2008.03.31 15:30MTI

Közölte: a szombati bejelentés óta is folyamatos az egyeztetés a két párt között. A kormányfő úgy fogalmazott: a vita a két párt között nem a reformokról, hanem azok tempójáról szól. Mint mondta, a reformpolitika nem Forma 1-es verseny, nem jó, ha azon mérik a sikerét, milyen gyors és milyen radikális. 

"Ne gyorsasági versenyt csináljunk, hanem eredményversenyt. Jobb a megvalósult, mérsékelt reform, mint az elbukott radikális reform" - közölte. Gyurcsány Ferenc visszautasította, hogy felrúgta volna a koalíciós szerződést. Emlékeztetett arra, hogy a kormányfőnek felmentési joga van a miniszterek esetében, és ezzel élt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.