A főváros vezetése újra kivizsgálja az ügyet

Az LMP felemelte szavát a Sirály művészeti központ bezárása ellen

Somfai Ágnes fővárosi, és Cake Baly Olivio VI. kerületi LMP-s önkormányzati képviselő közleményében azt írta: az LMP nem fogja hagyni, hogy a bürokrácia és a jog útvesztői elnyeljenek egy olyan fontos kulturális kezdeményezést, mint a Sirály művészeti központ.

2011.05.20 15:36MTI

A közleményben ezért felszólították a Fővárosi Önkormányzat illetékeseit, ne hagyják, hogy "a bürokrácia és a jog útvesztőiben elvesszen egy színes, életképes kulturális kezdeményezés és tönkremenjen egy értékes műemlék". Egyúttal üdvözölték, hogy a főváros vezetése újra ki kívánja vizsgálni az ügyet.

Hozzátették, azt remélik, hogy a városvezetés a továbbiakban elismeri és segíti az ehhez hasonló önszerveződő, civil kulturális kezdeményezéseket, amihez az LMP felajánlja a segítségét.
   
Emlékeztetnek arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat hétfőn jutatta el a Sirály művészeti központba az annak kiürítésére felszólító levelet.
   
A képviselők úgy gondolják, hogy a civil, önszerveződő alapon létrejött kulturális centrumra inkább büszke lehetne a város. Szavaik szerint, a művészeti központban a zenei, színházi és az irodalmi élet legkiválóbbjai léptek fel az elmúlt hat évben; rendszeres bemutatkozási lehetőséget kaptak fiatal, önszerveződő társulatok, zenekarok és civil szervezetek is tartottak itt előadásokat.
   
Felhívják a figyelmet, hogy a fővárosnak még költenie sem kell a központra, ezért nem lehet érdek a Sirály megszüntetése.
    
Kitérnek arra is, hogy a központot üzemeltető szervezet 2006-ban kérte az önkormányzatot, hogy az akkor már kilenc éve üresen álló, pusztuló műemlék épületben összművészeti kulturális programokat szervezhessen. Ehhez vállalták az épület rehabilitációját és több millió forintos befektetéssel, temérdek önkéntes munkával rendbe hozták azt, de a tulajdoni és használati viszonyokat azóta sem sikerült rendeznie az önkormányzatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.