Itt a legújabb sirályszárnyas Mercedes

Vizuális orgazmus volt: bemutatták az SLS AMG-t

Kedd este hivatalosan is bemutatták hazánkban a legújabb sirályszárnyas Mercedest. Az SLS AMG bemutatóját Gorden Wagener címzetes egyetemi tanárrá avatási ceremóniájával kötötték össze.

2009.12.02 13:25autolabor.hu

Az épp negyvenedik életévében járó formatervező közel tizenhárom éve dolgozik a Mercedes-Benz németországi Design részlegének vezető tervezőjeként, ahol többek között olyan sikerszériák megvalósítását felügyelte, mint az új S-osztály, az SLR McLaren vagy a tegnap bemutatott SLS AMG. A világ legfiatalabb vezető formatervezőjét a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem dísztermében avatták címzetes egyetemi tanárrá, ahol néhány köszöntő után a német szakember elmondta: büszke rá, hogy még mindig ő a legfiatalabb vezető dizájner a szakmában.

Az épület főbejárata előtt állították ki az első magyarországi SLS AMG-t, amely ezüstmetál fényben pompázik. Az autó különlegessége a felfelé nyíló ajtókban és a két méterre elnyúló motorháztetőben rejlik. Igaz, a 6.3 V8-nak kell hely. Persze nem mi voltunk az egyetlenek, akik egymásnak adták a kilincset, hogy beszállhassunk egy nagyjából negyvenmillió forintos sportautó volánja mögé, a kiszállásnál azonban szinte kivétel nélkül mindenki nyugtázta: az ajtókárpit alsó részét azért borították olyan vastag bőrrel, hogy minél kevésbé fájjon, amikor kiszállás után ösztönösen felegyenesedik az ember.

Az autó egyébként gyönyörű, ezüst és króm fényekben csillog, fényszórói a Mercedestől megszokott módon karakteresek, nem sablonosak. Az autó orrában dolgozó V8-as 571 lóerőt és 650 Nm forgatónyomatékot teljesít, amely 3.8 másodperces nulla százas sprintet, 317 km/órás végsebességet és 13.2 literes átlagfogyasztást produkál. Az autó teljes alumínium vázat, alumínium keresztlengőkaros sport futóművet és differenciállal egybeépített hétsebességes, duplakuplungos váltóművet kapott. Na meg természetesen lenyűgözően elegáns pilótafülkét, kizárólag két személyre. Őszintén: a világ jelenleg egyik legszebb négykerekűjét láttuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.