A gyógyítás ügye elsősorban szakmai kérdés

MOK: le kell zárni a reformnak nevezett folyamatot

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) álláspontja szerint az egészségügyi reformnak nevezett folyamatot le kell zárni, mivel bebizonyosodott, hogy nem előre visz.

2008.03.31 09:16MTI

Az érdek-képviseleti szervezet a távirati irodához eljuttatott közleményében úgy vélte, hogy az egészségügy vezetését érintő, bármilyen lényeges személyi változás esetén mindent meg kell tenni az érdemi szakmai párbeszéd kialakításáért.

A MOK azt közölte, érzékelik az egészségügyben kialakult, súlyos belpolitikai feszültséget okozó válsághelyzetet, amely véleményük szerint a betegellátás biztonságának romlásában testesül meg.

A gyógyítás ügye és rendszere elsősorban szakmai kérdés, és ekképpen is kell megítélni - hangoztatták. A MOK szerint a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szakértői munkacsoportja által jegyzett egységes társadalmi egészségbiztosításról szóló törvényjavaslatot mielőbb az Országgyűlés elé kell terjeszteni annak érdekében, hogy az országnak használható, biztonságos és kiszámítható társadalombiztosítása legyen.

Az érdekképviselet közölte azt is, közvetlen, személyes konzultációt kezdeményeznek Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.