Összefogott az egyházmegye és az önkormányzat

Nappali melegedő nyílt Pécsett

Hajléktalanoknak nyílt nappali melegedő a Pécsi Egyházmegye és a helyi önkormányzat együttműködéseként a baranyai megyeszékhelyen szombaton.

2011.05.14 13:15MTI

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere az épület átadása alkalmából mondott beszédében hangsúlyozta: olyan összefogás jött létre az egyház, a város és szakmai szervezetek között, amely a későbbiekben más önkormányzatok számára is példaértékű lehet.
   
A nappali melegedőként szolgáló Tüskésréti úti épületet az önkormányzat térítésmentesen biztosítja a kertvárosi plébánia számára. Az ingatlant mintegy 15 millió forint pályázati forrásból a közelmúltban felújították, benne naponta félszáz hajléktalannak van lehetősége a tisztálkodásra, étkezésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.