Reformál a konvergenciaprogram

Kevesebb pénzből gyúrna jobb felsőoktatást a kormány

A Brüsszelnek küldött konvergenciaprogram szerint a felsőoktatás átszabása érdemben csökkentené a költségvetés kiadásait.

2011.05.12 07:10MTI

A kiadáscsökkentés jövőre 12 milliárd, 2013-ban 38 milliárd forint megtakarítást jelentene a költségvetésnek. (Ebben az évben a kormány 250 milliárd forintos stabilitási alapjához 13 milliárd forinttal "járulnak hozzá" a felsőoktatási intézmények.)

A koncepció szerint az államilag finanszírozott létszámkeret 2012-től fokozatosan csökkenne, az idei 53,5 ezerről 2014-re 30 ezerre - írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.