Iskolára gyúrnának

Felsőoktatási stratégiát várnak a rektorok

Az ország lélekszámához képest nincs túl sok egyetem, de a karok számán lehetne változtatni. A testület pénteken ad ki közleményt azok után, hogy csütörtökön már többen is nyilatkoztak a felsőoktatási intézmények átalakításáról szóló, szerdán nyilvánosságra került koncepcióról.

2011.05.06 09:18MR1- Kossuth

Átfogó felsőoktatási stratégia kidolgozását javasolja a Rektori Konferencia. Sándorné Kriszt Éva a testület elnöke a Kossuth Rádió reggeli műsorában hangsúlyozta, hogy szakmai szempontok alapján kellene a felsőoktatás átalakítását megkezdeni. Szerinte az ország lélekszámához képest nincs túl sok egyetem, a karok számán azonban lehetne változtatni.

A Magyar Rektori Konferencia egyébként pénteken ad ki közleményt azok után, hogy csütörtökön már többen is nyilatkoztak a felsőoktatási intézmények átalakításáról szóló, szerdán nyilvánosságra került koncepcióról, amely szerint a mostani, 29 állami fenntartású felsőoktatási intézményből mindössze 16 maradna meg, a többit összevonnák.


Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szintén egyetért a változtatások szükségességével. Kaposi József az intézet igazgatója azonban arra is figyelmeztetett a Kossuth Rádió reggeli műsorában, hogy ha az állam részben kivonul a felsőoktatásból, az nem járhat azzal, hogy az egyetemek csak az elit számára lesznek elérhetőek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.