Minden frakcióból várják a közreműködőket

Újjáalakult a parlamenti hungarikum munkacsoport

A Nemzeti Fórum Egyesület közölte: kormánypárti képviselők újjáalakították a parlamenti hungarikum munkacsoportot, amelynek elnökévé Lezsák Sándort választották.

2011.05.11 16:19MTI

A jelenlévők megfogalmazták szándékukat, miszerint minden frakcióból várják azon képviselőtársaik csatlakozását, akik részt kívánnak venni a törvény előkészületeiben. A korábbi, 2009-ben alakult Parlamenti Hungarikum Bizottság vezetője Birinyi József népzenekutató volt.
   
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter április végén azt mondta, hogy a hungarikum-törvény társadalmi vitájának második szakasza május közepéig lezárul és várhatóan még az Országgyűlés tavaszi ülésszakán a képviselők dönthetnek is róla. A javaslatot április elején másodszor is társadalmi egyeztetésre bocsátották, mert olyan sok észrevétel érkezett a törvénytervezethez.

Az első, január 10-én lezárult vita eredményeként 48 szakmai szervezet, magánszemély és állami szervezet véleményezte mintegy 200 oldal terjedelemben a tervezetet. A megfogalmazott felvetések többségét beépítették a készülő törvénybe. A tervezet definíciója szerint a hungarikum olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó nemzeti érték, amely belföldön és külföldön egyaránt bizonyítja a magyar nemzeti örökséghez történő tartozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.