Módosító javaslatok "tömkelegét" nyújtják be

Megvédené a hungarikumokat a Jobbik

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel ellenzéki képviselő kijelentette: a Jobbik módosító javaslatok "tömkelegét" fogja benyújtani a kormányzat készülő hungarikum törvénynek nevezett csomagjához, hogy az "ordító hiányosságokat pótolják".

2011.04.07 11:56MTI

A jobbikos politikus hangsúlyozta az "elmúlt 20 évben a kormányok hazaárulásban egymást váltották azzal, hogy beengedték a multinacionális vállalatokat a hungaricumok piacára."    
Z. Kárpát Dániel szerint ennek köszönhető, hogy ma már sok magyarnak tűnő nevű, vagy csomagolású terméket gyártó cég valójában vagy nem magyar tulajdonban van, vagy a terméket nem is Magyarországon gyártják.    

A Jobbik kezdeményezni fogja a génmódosított élelmiszerek szabályozásának súlyos szigorítását, amelyet bár ma Magyarországon élelmiszer formájában nem, de a takarmányozásban lehet használni, így eljut az emberekhez is.    

További újdonság lenne a Jobbik szerint, hogy szigorítanák egy-egy termék címkézését is: minden terméken a jelenleginél sokkal nagyobb méretben kellene szerepeltetni a származási országot.    

Ezen kívül az ellenzéki párt tervei szerint a vásárlók megtévesztésére alkalmas jelöléseket is megszüntetnék, így a nem magyar termékeken szereplő piros-fehér-zöld, vagy egyéb magyar termékre utaló ábrák esetén elrettentő összegű bírságot szabhatna ki a versenyhivatal vagy a fogyasztóvédelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.