Olcsó szavazatszerzés, nevetséges legendák

LMP: a Jobbik fejezze be a hazudozást!

A Jobbik állításaival ellentétben a Lehet Más a Politika sem Gyöngyöspatán, sem Hejőszalontán nem osztott segélyt, nem tartott flashmobot (villámcsődület), sem más demonstrációt - írja a párt közleményében.

2011.04.04 17:16MTI

Egyúttal felszólították a Jobbikot, hogy "azonnal fejezze be a nyílt hazudozást és a közvélemény félretájékoztatását" a gyöngyöspatai és hejőszalontai események ügyében.

A közleményben azt írják, hogy az LMP részt vett a szombati szolidaritási megmozduláson Hejőszalontán, és többször járt Gyöngyöspatán is, ahol képviselői a helyiek hívására tájékozódtak a kialakult helyzetről. Hozzáteszik, hogy azóta is rendszeresen tárgyalnak Gyöngyöspatán helyi roma és nem roma lakosokkal, a polgármesterrel és a képviselőtestület tagjaival, hogy közösen találjanak hosszú távú, békés megoldást.

(fotó: MTI)


Az LMP azt tanácsolja a Jobbiknak, az "olcsó szavazatszerzésre irányuló nevetséges városi legendák terjesztése, a hangulatkeltés és megfélemlítés helyett igyekezzen végre parlamenti párthoz méltóan viselkedni. Ne akarja jogszerűtlenül átvenni az állami erőszak monopóliumát, és a polgárháborús uszítás helyett törekedjen a helyzet békés rendezésére".

Emlékeztetnek arra, hogy korábban felszólították a kormányt, utasítsa a rendőrséget: védjen meg mindenkit, aki faji uszítás vagy köztörvényes bűnözők miatt érzi folyamatos fenyegetettségben magát vagy javait. Egyúttal azt is kérték a kabinettől, hogy határozottan járjon el minden olyan esetben, amikor szabálysértés vagy bűncselekmény alapos gyanúja merül fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.