Pattanásig feszült a helyzet

Jobbik: "az MSZP a cigányok pártja"

A Jobbik szerint a Fidesz a gazdagok, az MSZP pedig a cigányok pártja, mert a kormánypárt nem törődik a szegényekkel, a szocialisták pedig "állandóan kiállnak a cigányok mellett".

2011.04.04 15:04MTI

Ezt mondta a hejőszalontai esetre utalva Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A borsodi településen szombaton tartott demonstrációt és megemlékezést a Jobbik "a cigányok által elkövetett bűnök, a hozzájuk köthető terror" ellen.

Hejőszalontán március 22-én megöltek egy 50 éves nőt, a Jobbik szerint a tettes cigány származású. Szintén szombaton a jobbikos tüntetéssel egy időben Hejőszalonta cigányok lakta részén civilek vették körbe a romák házait, védve a benne élőket a Jobbikos demonstrációtól.

Ott voltak a jogvédő Amnesty International képviselői, valamint az LMP képviselői, aktivistái is.

(fotó: MTI)


Egyed Zsolt hétfőn elmondta: a megemlékezésükön felszólalt a meggyilkolt nő egyik barátnője is, akit "vasárnap éjszaka szintén cigány származású elkövetők a saját lakásában megvertek."

A jobbikos képviselő kérdésre válaszolva elmondta: "egy szó sem igaz" a borsodi rendőrkapitány és Hejőszalonta polgármesterének azon - a sajtóban megjelent - nyilatkozataiból, hogy a nőt nem azért verték meg, mert felszólalt a Jobbik rendezvényén, hanem egy korábbi összeszólalkozásukat folytatták egy másik nővel.

Egyed Zsolt hangsúlyozta: a borsodi rendőrkapitány "politikai okból tökéletesen aláveti magát a kormány elképzeléseinek és utasításainak" a meggyilkolt nő esetéről is "először azt nyilatkozták, hogy nem is történt semmi."

A Jobbik szerint Kelet-Magyarországon "a pattanásig feszült a helyzet," és gyakorlatilag megszűnt a közbiztonság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.