Kónya Péter: elkeseredett az állomány

Nem jutottak semmire: csalódtak a rendvédelmi szakszervezetek

Három órán keresztül tárgyaltak Pintér Sándor belügyminiszterrel a rendvédelmi szakszervezetek képviselői.

2011.05.09 16:24MTI

Többet vártunk - így értékelte Kónya Péter a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók szakszervezetének elnöke a több mint három órás informális tárgyalást, amelynek végén csak a szakszervezetek álltak az újságírók elé. Hátra van még ugyanis több forduló, és szakértői szinten egyeztetnek a szolgálati nyugdíjról.

Arra a kérdésre, hogy lehetséges-e differenciált rendszer - hogy például a vonulós tűzoltók vagy az utcai járőrök hamarabb mehessenek nyugdíjba, mint az irodai munkát végzők -, Kónya Péter nem tudott válaszolni.

A szakszervezetek az életpályamodellről készek tárgyalni, a bérbefagyasztások után azonban már csak azt fogadják el, ha az illetményrendszerbe épülő illetményemelést kapnak. A konvergenciaprogram legújabb változatának angol nyelvű verziójában szereplő bérbefagyasztást nem fogadják el. - mondta Kónya Péter -, és jelentős bérrendezést várnak.


A szolgálati nyugdíjról és az életpályamodellről szerdán tárgyal a kormány, Pintér Sándor egyébként még ezért nem állt az újságírók elé. Kónya Péter pedig azt mondta, szeretnék, hogy ha a kormány megértené, hogy az állomány elkeseredett, és később már nem biztos, hogy biztosítani tudják a demonstrációk békés jellegét. Emellett azonban elhatárolódtak a zászlóégetéstől, ami pénteken történt - írja az MR1-Kossuth.hu.

Jövő héten újabb tárgyalásra várja a szakszervezeteket a Belügyminisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.