Megjelent a rendvédelmi dolgozók tüntetésén

Demonstrációsorozat: Pintér Sándor hétfőn tárgyalásra várja a szakszervezeti vezetőket

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken megjelent a rendvédelmi dolgozók budapesti, Kossuth téri tüntetésén, és bejelentette: hétfőn tárgyalásra várja a szakszervezeti vezetőket.

2011.05.06 19:59MTI

"Hétfőn reggel nyolc órára várom a szakszervezeti vezetőket az irodámba" - közölte Pintér Sándor.
   
A belügyminiszter beszédében azt mondta, az utcai demonstráció nem "tárgyalásos szituáció". Hangsúlyozta, hogy a rendvédelmi dolgozókra vonatkozó törvényeket nem az utcán kell eldönteni, és arra kérte a megjelenteket: gondolkozzanak együtt, valamint közösen találják meg a megoldást.
   
Közölte, azért jelent meg a demonstráción, hogy a rendvédelmi dolgozók tudják: képviseli az érdekeiket.
   
Pintér Sándor kitért arra: a tűzoltók még az idén megkapják a 2004 és a 2006 között ki nem fizetett túlóradíjukat.    
   
A belügyminiszter a megjelentektől azt kérte, hogy a "hivatásukhoz híven fejezzék be a napot".
   
A tömeg többször kifütyülte a tárcavezetőt a beszéde közben, és azt skandálták: "elkúrtad!"
   
A szakszervezeti képviselők Pintér Sándor beszédét követően azt mondták, hogy hétfőn elmennek a tárgyalásra, és azt követően tájékoztatást adnak majd annak eredményéről.
   
Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára nem értett egyet a többi szakszervezeti vezetővel, és azt mondta, hogy nem eredmény a belügyminiszter hétfői meghívása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.